• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazić o meču karijere: Moj posao je odbrana

"Ipak, večeras mi se 'otvorila' utakmica i ispalo je dobro", rekao je bek Crvene zvezde Telekom Branko Lazić za MONDO poslije pobjede nad Megom.

Nakon trijumfa Crvene zvezde nad Partizanom prošlog vikenda, košarkaši oba tima komentarisali su učinak Branka Lazića i isticali njegovu dobru odbranu na Bogdanu Bogdanoviću.

Šest dana nakon toga, crveno-bijeli su ostvarili pobjedu i nad Mega Vizurom u Smederevu, a Lazić je odigrao košgeterski meč karijere, sa 22 ubačena poena (4/6 za dva, 3/5 za tri, 3 sk).

Dok je nosio dres FMP Železnika najbolji napadački učinak mu je bio 18 poena. U dresu Zvezde je najefikasniji bio 2012. godine, kada je Radničkom iz Kragujevca ubacio 14. U Smederevu je u subotu u nekoliko navrata bio u glavnom planu.

"'Otvorilo' mi se, pružio sam dobru partiju, ali generalno je cijeli tim odigrao dobro i ne bih o sebi. Trudiću se da pružim maksimum u svakom segmentu, a večeras je dobro išlo u oba pravca. Generalno, moj posao je više defanzivan, da 'držim' odbranu. Ispostavilo se da je večeras i ofanzivni dio posla došao do izražaja",
rekao je Lazić za MONDO poslije utakmice.

Igrači oba tima vodili su žestoku borbu po čitavom terenu. "Prštalo" je pod oba koša, a uzavrele strasti su nakon meča izazvale i koškanje na sredini terena.

"Nije bilo lako, s obzirom na to da je ovo već treća utakmica sa Megom ove sezone i od te tri ovo je bila prva sa ubjedljivijom razlikom. Ovo je bila prva utakmica protiv Mege koja nije bila na 'jednu loptu'. Imali smo kontrolu, pa i padove, ali smo sve iskontrolisali dobrom odbranom, dobrim napadima i šutevima za tri poena",
dodao je Lazić.

Sa čak 13 ubačenih trojki iz 28 pokušaja, Zvezda je uspjela da četiri kola prije kraja ostvari prvi ABA cilj i definitivno obezbijedi plasman na završni turnir.

"Sada više nema dileme da ćemo igrati na Fajnal foru i to nam je i bio prvi cilj kroz sezonu. Bilo je teško, svaki duel je bio naporan"
, dodao je on.

Za crveno-bijelima su dani odmora od utakmice sa Partizanom i pripreme za gostovanje Megi. Pred njima su ponovo dvije utakmice naredne nedjelje, obje u hali "Pionir". U srijedu će ugostiti Lijetuvos Ritas, a u subotu Krku.

"Iskoristili smo pauzu u Evrokupu da se oporavimo i da saniramo povrede koje smo imali, očekuje nas ponovo taj ritam od dvije utakmice nedeljno i trudićemo se da se prilagodimo opet, kao i cijele sezone. Idemo od utakmice do utakmice. Idemo svaku da dobijemo, naravno", podvukao je Branko Lazić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC