• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadar za sebe, Partizan i Budućnost

Dalmatinci pobijedili Cibonu i stigli do važnih bodova u borbi za opstanak u ABA ligi. Kiks Zagrepčana može da pomogne Partizanu i Budućnosti.

Hrvatski derbi u 22. kolu ABA lige završen je iznenađujućom pobjedom Zadra!

U areni "Krešimir Ćosić", u dramatičnom, ali ne i kvalitetnom meču, domaćin je savladao Cibonu - 59:53 (9:19, 15:7, 17:14, 18:3). Pobjednik je napravio veliki korak ka opstanku u regionalnom takmičenju, dok su "vukovi" porazom i te kako zakomplikovali svoj odlazak na Fajnal for.

Trijumf Dalmatinaca pomogao je Partizanu i Budućnosti. Crno-bijeli bi eventualnom pobjedom protiv Radničkog imali trijumf više u odnosu na Cibonu i osamostalili bi se na trećem mjestu, dok su Podgoričani izjednačeni sa nekadašnjim dvostrukom prvakom Evrope sa skorom 14/8.

Početak utakmice nije ni malo nagovještavao uzbudljiv kraj, a pogotovo ne konačan ishod.

Poslije očajnih uvodnih deset minuta i deficita od deset poena (9:19), Zadar je zaigrao mnogo bolje i već do odlaska na odmor smanjio razliku favorizovanog rivala na samo dva poena.

Potpuni preokret dogodio se dva i po minuta prije kraja treće četvrtine. Cibona je "prokockala" prednost 36:30, a Zadar je serijom 8:0 došao do vođstva koje do kraja nije ispuštao.

Utakmicu je obilježio veliki broj grešaka i promašaja na obje strane. Domaćin je za tri poena šutirao (4/28), ali je posljednja "trojka" Endrjua Lorensa, pet minuta prije kraja, bila presudna jer se Zadar "odlijepio" na 51:44.

Procenat šuta tima Ivana Sunare bio je, blago rečeno, očajan. Zadar je za dva poena imao 17/43, a sa linije za slobodna bacanja 13/23.

Ukupno iz igre malo ispod 30 odsto!

Ali, ni Cibosi nisu blistali. Izgubili su čak 18 lopti i imali vrlo neraspoloženog za šut Darija Šarića. Njegovih 18 poena, ipak, ne mogu da zasjene 4/13 za dva i 1/6 za tri poena. Ni sa penala nije blistao jer je od 12 pokušaja ubacio samo sedam. Jedino je u skoku bio dominantan sa 16 uhvaćenih lopti, ali i pet izgubljenih.

Uprkos svemu tome, Šarić je bio najbolji u redovima Cibone, što dovoljno govori o učinku ostatka ekipe.

Najbolji kod domaćina bio je Mark Lajons sa 17 poena.

Zadar je sada ispred Širokog sa pobjedom više.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC