• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Duleta za rođendan darivali pobjedom!

I te kako vrijednom... Partizan je poslije mnogo vremena sam na trećem mjestu tabele ABA lige.

Suočeni sa brojnim povredama, posljednjom najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića, Partizan je dočekao meč 22. kola protiv Radničkog u Pioniru.

Iako bez prvog strijelca, "parni valjak" je imao svoju pokretačku snagu protiv "crvenih đavola" i konačne pobjede 82:70 (19:17, 20:19, 20:15, 23:19). Odlični Milenko Tepić, pouzdani Žofri Lovernj, sve bolji Aleksandar Pavlović i uvijek korisni, pogotovo onda kada je to najpotrebnije, Tarens Kinzi bili su kreatori pobjede crno-bijelih koja ih je poslije mnogo vremena osamostalila na poziciji broj tri regionalnog takmičenja.

Navijači Partizana pozdravili su prije početka utakmice trenera Duška Vujoševića, koji je u ponedjeljak proslavio 55. rođendan.

Odlični Milenko Tepić, pouzdani Žofri Lovernj, sve bolji Aleksandar Pavlović i uvijek korisni, pogotovo kada je to najpotrebnije, Tarens Kinzi, bili su kreatori trijumfa crno-bijelih koji ih je poslije mnogo vremena osamostalilo na poziciji broj tri regionalnog takmičenja.

Partizan ima pobjedu više od Budućnosti i Cibone, koja je u ponedjeljak porazom od "davljenika" Zadra napravila korak unazad.

Svako od pomenute četvorke u redovima crno-bijelih imao je "svoj" period meča. Tepić i Lovernj držali su igru Partizana u prvom poluvremenu, Pavlović je proradio u trećoj četvrtini, dok je Kinzi bio neuhvatljiv u drugom dijelu utakmice.

Amerikanac je meč završio kao najefikasniji sa 19 poena (samo tri poena u prvom poluvremenu), uhvatio je i šest lopti, ali nije bio prvi skakač tima. Nije to bio ni Lovernj, koji je upisao 16 poena. Najbolju utakmicu od povratka u Partizan odigrao je Tepić. Reprezentativac Srbije je meč okončao sa 16 poena, devet skokova i pet asistencija. Pavlović je takođe bio dvocifren sa 15 koševa.

Prvi dio igre bio je izjednačen. Domaćin nije uspijevao da pronađe rješenje za kombinovanu odbranu Radničkog, kao i odličan šut Kragujevčana za tri poena (u prvih 20 minuta pogodili čak osam trojki iz 17 pokušaja - za dva 4/14).

Crno-bijeli su u drugom poluvremnu zaigrali daleko bolje, dobro su branili dalekometnu paljbu "đavala", dok su napade završavali sa mnogo više rješenja. Probudio se i Kinsi sa koševima sa distance kada su bili najpotrebniji.

Na utakmici u Pioniru poslije skoro devet mjeseci bio je prisutan Davis Bertans. Letonac se oporavio od teške povrede koljena i očekuje se da se protiv Solnoka nađe u protokolu za utakmicu.
Radnički u nastavku meča nije ni došao u priliku da ugrozi Partizan. Poslije prvog značajnijeg vođstva domaćina 52:40, Dušan Katnić i Marko Marinović su trojkama uspjeli da prepolove razliku, ali tu su i stali. Vujoševićev tim uspijevao je da zadrži rivala na sigurnoj razdaljini i da privede utakmicu kraja.

Posebno interesantan je podatak da su Kragujevčani imali isto pokušaja sa tri i dva poena, a da su samo jednom više pogodili unutar linije 6,75 (12/27 za dva i 11/27 za tri). Partizan je u šutu za tri dugo vremena bio iznad 50 odsto, ali je na kraju pokvario taj procenat (9/21). "Valjak" je imao apsolutno dominaciju u skoku sa devet više uhvaćenih lopti. Radnički je imao samo pet skokova u napadu.

Partizan u 23. kolu (nedjelja, 17) gostuje Olimpiji u Ljubljani, dok Radnički dan ranije (19) dočekuje Mega Vizuru.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC