• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko o čemu - Vujošević o svemu!

Trener Partizana Duško Vujošević poslije pobjede nad Radničkim dao medijima pregršt materijala...

Partizan NIS u ponedjeljak je savladao Radnički Kragujevac (82:70) i stabilizovao se na poziciji sa koje se ide na Fajnal for.

Bez povrijeđenog Bogdana Bogdanovića, nakon prvog poluvremena u kome su napadačke akcije povremeno bile sporije od onih u vaterpolu, crno-bijeli su u nastavku brzo "prelomili" protivnika.

"Radnički ima kvalitet i atipičnost, prije svega centre koji šutiraju za tri poena. Takvom igrom u posljednje vrijeme su napravili neka iznenađenja, pobijedili u Podgorici, odigrali polufinale Kupa protiv Zvezde na 'jednu loptu'...", počeo je Vujošević.

"Forsirali su kombinovane odbrane - 'četiri zona, jedan čovjek', ili 'tri zona dva čovjek', što je na našu neuigranost, s obzirom na skori dolazak Pavlovića, moralo da predstavlja problem".

Vujošević se zahvalio na podršci navijačima, kojih je bilo oko 5.500, a u finišu su napravili iznenadni "miting" podrške klubu, uz uobičajene pogrdne parole na račun "vječitog" rivala, pa i prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića, koga je upravo Vujošević nekoliko puta apostrofirao kao najzaslužnijeg što je klubu ove sezone omogućeno elementarno funkcionisanje.

"Hvala publici, naravno da ne damo titulu!"

Trener Partizana još jednom je kritikovao dio medija, ovog puta zbog načina na koji je izvještavano sa utakmice protiv Real Madrida.

"U Top 16 fazi Evrolige je kvalitet takmičenja za klasu povećan. Iako smo mi samim prolaskom dalje napravili uspjeh i za očekivati je da gubimo te utakmice, po nekim naslovima izgleda da bi naša pobjeda nad Realom bila normalna stvar. Kao da radimo u idealnim uslovima. Svjestan sam da niko ne može da aplaudira porazima, ali oni koji hoće da kreiraju produženi eho takvih rezultata i utiču na utakmice koje slijede - kao što je bila ova protiv Radničkog - morali bi već da budu svjesni da time samo proizvode kontraefekat".

Vujošević se u prisustvu prvog čovjeka ABA lige Romana Lisca požalio što je za utakmicu u ponedjeljak delegiran sudija Petar Obradović iz BiH, koji je "garant za naše poraze".

"Dovoljno je pogledati naše rezultate kada nam on sudi. Nije mi jasan komesar za suđenje Kamnikar, koji zna za našu pristojnu molbu. Ne treba valjda i ovdje da dođe neki Zoran Predin", aludirao je na ispad poznatog slovenačkog rok muzičara, nedavno na Olimpijinoj utakmici Evrokupa protiv Budiveljnika.



NEĆEMO NA ZVEZDU U POLUFINALU!

Strateg crno-bijelih najavio je "grčevitu borbu" za svaku pobjedu u preostala četiri kola, bez obzira na to što je njegov tim na trećem mjestu u povoljnijoj situaciji od Cibone i Budućnosti.

"Idealno bi bilo da se popnemo na drugu poziciju, jer je interes oba srpska kluba da se ne ukrstimo u polufinalu - i Zvezde i Partizana".

Ako crveno-bijeli ostanu na čelu tabele, a crno-bijeli budu drugi ili treći, stvoriće se preduslovi za još jedno srpsko finale ABA lige, što bi automatski značilo povratak i jednih i drugih u Evroligu.

Upitan kakva je situacija sa povredom Bogdanovića i kada očekuje da se priključi timu, Vujošević nije mogao precizno da odgovori, ali je rekao da sjajni bek neće igrati u četvrtak protiv Bajerna, ako ne bude potpuno spreman.

Osvrnuo se i na već podrobno analiziranu izjavu jednog srpskog doktora, poslije povrede Dragana Milosavljevića. Taj doktor poručio je tada Vujoševiću, putem štampe, da "ne uništava igrače".

"Dobro je što se Bogdan nije povrijedio ozbiljno. Neke budale su govorile da je on sljedeći, kao da ne znaju šta je autosugestija. Zamislite da čovjek koji nikad nije pogledao nijedan naš trening daje takve ocjene... I medije koji mu postavljaju takva pitanja?!"

"Ja sam u Madridu poludio i na Bogdana i na one zbog kojih sam ga vratio u igru tih posljednjih 20 sekundi..."

(Ivan Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC