• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Kvartet zamijenio Bogdanovića

Tepić i Lovernj u prvom, a Pavlović i Kinzi u drugom poluvremenu, postarali su se da crno-bijeli dođu do "obavezne" pobjede nad Radničkim.

Timski!

Ekipa Partizana dobila je prvu ovosezonsku utakmicu ABA lige u kojoj nije nastupio Bogdan Bogdanović, najkorisniji igrač crno-bijelih sa prosječno 15 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Radnički je uprkos jakom otporu savladan dvocifrenom razlikom (82:70), a najveći dio tereta iznela su četvorica igrača.

Preporođeni Milenko Tepić i kapiten Žofri Lovernj u prvom poluvremenu su ubacili 26 od svoja 33 poena, dok su Saša Pavlović i Tarens Kinzi 25 od svoja 34 dali u nastavku utakmice.

Pavlović je uhvatio zalet trojkom iz ugla, na startu treće dionice, a Kinzi se istakao sa 12 uzastopnih poena u četvrtoj četvrtini, nakon što se prilagodio ulozi plejmejkera, koja mu isprva nije najbolje "legla". Dijelom je to bila zasluga i odbrane Kragujevčana.

"Ide ka boljem, mada mi se malo 'gube' noge, kada duže ostanem na terenu. Fali mi eksplozivnost kada treba da završim akcije pod košem. Imao sam je prvih dana po dolasku, dok sam bio svjež, ali sada se osjećaju posljedice jakih treninga. To je jedini put da se uvedem u formu poslije duge pauze i očekujem da će se to desiti vrlo brzo", objasnio je Pavlović seriju čudnih promašaja u prvih 20 minuta.



Bitnu ulogu u razbijanju defanzivne koncepcije Radničkog imao je i U-19 reprezentativac Mihajlo Andrić, koji je prijetio šutem sa distance i u par navrata kaznio protivnikovo "skupljanje" u reketu.

Partizan je, generalno, imao jedno od boljih ovosezonskih izdanja u šutu sa distance, iako nisu igrali Bogdanović, Milosavljević i Vesterman - zaslužni za 81 od 120 trojki, koliko su crno-bijeli ubacili na prethodnom 21 meču ABA lige.

Do ponedjeljka je učinak Vujoševićevog tima iza linije 6,75 metara iznosio 32,6 odsto (120/368), a protiv Radničkog 42,9 odsto (9/21).

Tepić je Zvezdi i Kragujevčanima ubacio po dvije trojke, poslije samo jedne na prvih sedam mečeva od dolaska iz Lijetuvos Ritasa.

Lovernj je pogodio psihološki veoma važne dvije (za vođstvo 19:17 na kraju prve četvrtine, odnosno 39:36 na poluvremenu), Pavlović dvije, Kinzi dvije u pomenutoj seriji pri kraju utakmice i Andrić jednu.

Sve to bilo je važno da se ostvari pobjeda za podizanje skora na 15-7 i bitno približavanje nastupu na završnom turniru, gdje su Crvena zvezda Telekom i Cedevita već "viđeni".

DULE: PAVLOVIĆ U FORMI DO F4
Trener Partizana objasnio je da se doskorašnji NBA igrač još uvodi u sisteme igre u odbrani i napadu.

"Prije njegovog dolaska sam se plašio drugih stvari, da ne bude igrač koji će misliti kako nas čašćava svojim prisustvom. Međutim, on je jako pozitivan i pokazuje veliku želju da se uklopi. Nije ni normalno da odmah bude na nivou velikog imena i prezimena. Očekujem da top formu dostigne na F4 ABA lige - ako se na njega plasiramo", rekao je Duško Vujošević.

(Ivan Bogunović - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC