• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štemberger za MONDO: Iznenadićemo u "Morači"

Krilni košarkaš Igokee vratio se u trenažni proces poslije povrede i zaigraće u ponedjeljak protiv Budućnosti u Podgorici.

Siniša Štemberger sa ovosezonskim prosjekom od 9.4 poena, dva skoka i 2.5 asistencija jako je nedostajao ekipi iz Aleksandrovca u posljednjem porazu od MZT Skoplja (65:79), nakon kojeg je praktično izgubljena i posljednja šansa šampiona Bosne i Hercegovine da se domogne plasmana na Fajnal-for ABA lige.

Iako teoretski još postoji šanse "igosa" za završni turnir, Štemberger je u razgovoru za MONDO priznao da je mnogo realnije nadati se plasmanu u Evrokup i podvukao da će biti spreman za duel u Podgorici u okviru 23. kola.

"U boljoj smo situaciji za plasman u Evrokup naredne sezone. Ostalo je još četiri kola do kraja regularnog dijela sezone i pokušaćemo da u svakoj od tih utakmica zabilježimo pobjede. Prvo nas čeka meč u Podgorici na kojem ću vjerovatno igrati. Povreda je prošlost, polako se vraćam trenažnom procesu i vjerujem da ću biti u ekipi protiv Budućnosti", počeo je Štemberger priču za naš portal.

Podgoričani su favoriti na papiru zbog domaćeg terena i imperativa pobjede jer su u trci za završni turnir. Osim toga, žele da se revanširaju "igosima" za poraz u Laktašima u prvom dijelu sezone (75:68), ali hrvatski košarkaš smatra da Aleksandrovčani imaju šanse za pobjedu u "Morači".

"Mislim da možemo iznenaditi Budućnost. Kod kuće smo ih pobijedili, tu utakmicu smo odlično odigrali, posebno u prvom dijelu i takav način igre treba da pružimo u Podgorici, gdje nismo nikad slavili. ‘Morača’ jeste vruć teren, ali vjerujem da možemo izboriti dobar rezultat".

Poslije ove utakmice, "igosima" slijede jako teški mečevi. U Laktaše dolazi Cibona, pretendent za F4, gostovanje drugoplasiranoj Cedeviti, potom derbi sa Širokim na svom parketu i na kraju put u Beograd na megdan Partizanu.

"Zadovoljio bih se sa sve četiri pobjede", našalio se Štemberger i onda u ozbiljnijem tonu nastavio: "Ja nikad ne gledam toliko unaprijed, već sam fokusiran samo na narednu utakmicu. Sigurno je da ćemo na svakom od tih utakmica dati maksimum, pa šta bude…"

Iako rezultati ne govore u prilog Igokei poslije imenovanja Vlade Jovanovića za novog trenera, Štemberger o njemu ima visoko mišljenje.

"Jovanović je donio pozitivne pomake u cijeli klub. Došao je iz Partizana, koji je institucija na ovim prostorima. Dovoljno je reći da crno-bijeli uprkos brojnim problemima i ove sezone igraju u Top 16 fazi Evrolige. Od Vlade svi možemo mnogo da naučimo i treba da ga pratimo. Teško je u par mjeseci drastično promijeniti igru i postići vrhunske rezultate, ali polako ćemo sve vratiti na ‘svoje mjesto’".

Kao jedan od dokaza kvaliteta mladog srpskog trenera je i imenovanje za pomoćnika Luke Pavićevića na klupi Crne Gore.

"Uopšte me to ne čudi. Mlad je trener i pomoći će Crnoj Gori, koja ima dobru reprezentaciju. Svaki selektor, pa i Pavićević, mora imati dobre stručnjake u svom štabu. Pomoćni trener nekad pravim savjetom može da promijeni tok utakmice, a o trenažnom procesu da ne govorimo. Pod njegovom palicom Igokea zasad ne postiže dobre rezultate, ali vjerujem da ćemo sezonu završiti na pravi način".

U Aleksandrovcu je primarni cilj odbrana titule u prvenstvu BiH, gdje će im glavni rival biti Široki, koji je ove sezone dva puta uzimao mjeru "igosima".

"Imamo kvalitet da osvojimo titulu iako su mečevi sa Širokim pravi derbiji. To nisu obične utakmice, već imaju sličnost sa duelima Zadra i Cibone odnosno Partizana i Crvene zvezde. Na tim utakmicama nikad ne možete unaprijed znati pobjednika bez obzira na kvalitet ili stanje na tabeli. Pravila ne vrijede na takvim mečevima. Ipak, mislim da smo kvalitetniji i u timskom i u pojedinačnom smislu i vjerujem da ćemo odbraniti trofej".

U prethodnom razgovoru za naš portal prije nekoliko mjeseci, popularni Štembo je apostrofirao Crvenu zvezdu kao najbližeg tituli prvaka ABA lige i nije promijenio mišljenje.

"Zvezda je najkonstatniji tim na Jadranu, možda čak i u Evrokupu, ali je problem što samo jedna utakmica odlučuje cijelu sezonu. Tu jedino vidim problem crveno-bijelih i šansu drugih timova. Kad bi se igralo u seriji tri do pet mečeva, malo ko bi Zvezdi mogao da pomrsi račune. Ovako, možda Partizan dolaskom Saše Pavlovića i povratkom Davisa Bertansa ima šansu, a iz prikrajka će vrebati Cedevita. Osim toga, Zvezda ima veliku glad za trofejima jer dugo godina nisu ništa osvojili ako ne računamo nekoliko Kupova. Zato mislim da će tim Dejana Radonjića biti u prednosti. Ovo je Zvezdina godina", zaključio je Štemberger.

(N.Šatara/MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC