• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan ostao bez obećanog novca"

Trener prvaka Srbije Duško Vujošević kaže da je uklanjanje politike iz sporta preduslov da političari ne budu "prozivani" sa tribina.

Ekonomska situacija u košarkaškom klubu Partizan pogoršava se iz dana u dan, a članovi Privremenog vijeća Beograda, Nebojša Čović i Goran Vesić, direktno su odgovorni za to što crno-bijeli nisu dobili novac, koji im pripada zbog ostvarenog uspjeha u Evroligi, tvrdi Duško Vujošević.

"Moram da kažem da je situacija u klubu ponovo više nego kritična. Obećanja koja su nam data su omogućavala da se preživi, da se ne ugasi jedna institucija značajna na evropskom nivou", rekao je strateg crno-bijelih novinarima u Kombank areni, uoči utakmice protiv Bajerna, u Top 16 fazi Evrolige.

"SAV NOVAC VRAĆAMO DRŽAVI"

Duško Vujošević je ponovio da je dio budžeta KK Partizan za ovu sezonu - sponzorstva kompanija NIS (800.000 evra) i Telekom Srbija (500.000 evra), obezbijeđen intervencijom prvog potpredsjednika Vlade Aleksandra Vučića, a da je pomogao i nekadašnji ministar Mlađan Dinkić.

Ipak, Vujošević dodaje da sva ta sredstva odlaze nazad državi, preko plaćanja poreskog duga.

Trener Partizana kaže da je Uprava Grada 2010. godine usvojila Pravilnik, kojim su uspostavljeni kriterijumi o nagrađivanju sportskih klubova, kao i da će se svake godine precizirati o kolikoj sumi je riječ.

"I ove godine je donijeta takva odluka i po njoj su Partizan i Crvena zvezda za učešće u Evroligi primili po četiri miliona dinara. Za plasman u sljedeću fazu predviđena je nagrada od 10 miliona dinara, to je manje od 100.000 evra..."

"Onda je bilo prijedloga da se usvoji novi pravilnik, da se cifra smanji na dva miliona dinara. To zaista nije u redu", smatra Vujošević.

Na novinarsko pitanje ko je kriv za to, Vujošević je imenovao članove Privremenog vijeća Beograda Nebojšu Čovića i Gorana Vesića.

"Najdirektnije Čović i Vesić. Ne znam ko je još tu, ne znam koliko su oni autonomni...", odgovorio je Vujošević i zapitao se kako pojedinci mogu da tvrde da dokument o finansiranju klubova ne postoji.

"Nisam protiv toga da se Crvena zvezda spasi, ali sam protiv toga da se Partizan uništava. Tome se suprotstavljam i suprotstavljaću se".

"KRIV JE I NAŠ MARKETING"

Vujošević je prihvatio kritiku, da klub mora i sam da zaradi dio novca za svoje potrebe.

"Cijene naših ulaznica su popularne zbog socijalnog momenta. Troškovi za Arenu su veliki, za prethodni meč smo ostali u minusu. Ima i naših grešaka, marketing kluba morao je da uradi bolje i više da iskoriti popularnost i rezultate Partizana".

Trener Partizana istakao je da ovakav rivalitet Partizana i Zvezde nije dobar za državu.

"I ranije je bilo tenzija, ali je to više bilo zezanje, nije bilo pitanje života i smrti. Ovakav način finansiranja, gdje državna preduzeća, Gasprom, na osnovu Škundrićeve intervencije finansiraju Zvezdu..."

"Odnos državnih ulaganja u fudbalski klub Zvezda i košarkaški klub Partizan je maltene 15:1 i to vodi ka tome da se Partizan ugasi. Država bi pravilnom raspodjelom novca klubovima smanjila tenzije. Neka bude i 3:1, prihvatićemo i to kao pravilnu raspodjelu".

Vujošević je dodao i da politiku treba eliminisati iz sporta i da se tada sa tribina neće prozivati političari, kao što je bio slučaj na posljednjim utakmicama fudbalera i košarkaša Partizana.

Trener crno-bijelih, koji je i predsjednik Sportskog društva Partizan, rekao je da se u problemima nalaze i vaterpolo i fudbalski klub.

"Osjećam ogroman pritisak. Imam dvije funkcije, teško je. Razmisliću dobro šta dalje da radim", završio je Vujošević.

(MONDO/Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC