• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nosi "plus šest" u Litvaniju!

U prvom meču osmine finala Evrokupa, crveno-bijeli i treći put ove sezone pobedili Lijetuvos Ritas, 88:82. Revanš za sedam dana.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Lijetuvos Ritasa odigrali su u Beogradu prvi meč osmine finala Evrokupa. Nakon "prvog poluvremena", prednost su stekli domaći.

Trener crveno-bijelih Dejan Radonjić istakao je u najavi utakmice da njegov tim neće biti opterećen razlikom pred revanš (sljedeće srijede), već samo načinom na koji može da ostvari pobjedu.

Taj cilj je i ostvaren:

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - LIJETUVOS RITAS 88:82 (23:27, 22:14, 25:19, 18:22)

"Idemo dalje" i "Bravo, Zvezdo", skandiralo je oko sedam hiljada posjetilaca "Pionira" poslije trijumfa tima Dejana Radonjića. Crveno-bijeli će otputovati u utorak u Viljnus sa šest poena prednosti, razlikom koja je mogla da bude veća, a i manja.

Zvezda je u tri navrata sticala dvocifrenu prednost, krajem treće i sredinom četvrte četvrtine. Ipak, trio iskusnih bekova Seibutis-Gecevičijus-Kuk u završnici je stvorio seriju Litvanaca za "minus dva" (78:80).

Domaći su u završnici sačuvali prednost kojom su sebi "kupili mir" pred pripremu za revanš. Poslednje poene na utakmici postigao je centar Zvezde Boban Marjanović, najefikasniji igrač meča sa 21 ubačenim poenom (5 sk, 3 ukr).

Sabirajući utiske poslije utakmice, Radonjić je objasnio da je zbog povrede i prinudnog odsustva Ivana Radenovića bio primoran da u tim uvrsti čak četvoricu juniora (Tejić, Rebić, Lazarević, Stojanović).

"Rekli smo da nas očekuje druga situacija nego u odnosu na evroligaške utakmice. To se i obistinilo, jer Ritas igra jako dobro u posljednje vrijeme, ima odlične rezultate, dobru formu... Mi u 12 momaka imamo čak četiri juniora, jer Radenović nije mogao da pomogne. Kako što sam i rekao, pobjeda je ono što bi me zadovoljila".

"Utakmica je tekla uz određene promjene i naše greške kojima smo ih vraćali u život. Početkom treće četvrtine smo imali najbolji period igre u utakmici, oni su koristili svoje ogromno iskustvo, dok mi imamo momke koji prvi put igraju mečeve takmičarskog, eliminacionog karaktera. Ovo je dobra škola za nas, bez ikakve dileme. Očekuje nas 40 minuta u Litvaniji i vidjećemo kako će sve to da izgleda", izjavio je Radonjić poslije utakmice za televiziju B92.

Poslije efikasne prve četvrtine i vođstva gostiju, Zvezda je u drugoj zaigrala čvršću odbranu i košem Branka Lazića u poslednjoj sekundi povela 45:41.

Početkom treće dionice, crveno-bijeli su serijom 12:0 ispisali na semaforu rezultat 52:41. Ipak, nisu bili dovoljno skoncentrisani da se u tom trenutku "odlepe" na veću razliku, jer je Tadija Dragićević brzopleto šutnuo trojku (promašio ceo obruč), a potom Demarkus Nelson napravio nesportski faul. Ritas je brzo prišao na 54:55.

Dragićević se iskupio za taj promašaj trojkama na kraju te četvrtine. Kada je ubacio drugu, ponovo je razlika iznosila "plus 11" (70:59).

Ipak, navedeni trio iskusnih igrača Ritasa znao je da iskoristi pad u igri Zvezde na početku završnice i da borbu za plasman u četvrtfinale učini neizvjesnom.

Najefikasniji igrač među domaćima poslije Marjanovića bio je upravo Dragićević, sa 16 poena (5 sk), a dvocifren učinak imao je i Demarkus Nelson (13 p).

U dresu Ritasa najbolji su bili Seibutis (17 p), Gecevičijus (14 p) i Kuk (13 p).

ZVEZDA: Rebić, Lazarević, Lazić 6 (2/2 za tri), Blažič 6 (5 sk, 5 izg), Simonović 7, Marjanović 21 (5 sk), Katić 6, Tejić 8, Nelson 13 (5 as), Dženkins, Stojanović, Dragićević 16 (3/8 za tri, 5 sk).

LIJETUVOS RITAS: Babrauskas 3, Kuk 13 (3/3 za tri, 4 ukr), Palasios 13, Seibutis 17, Gecevičijus 14, Orelik 6 ( 6 sk), Daudel, Lideka, Songaila 8, Jelovac 8.

Zvezda je ubacila osam trojki iz 22 pokušaja. Domaći isto toliko iz 17 šuteva. Domaći su imali šest skokova više, 37:31, uz čak osam blokada, naspram jedne Litvanaca.

Pun "Pionir" prvi put je pozdravio novog košarkaša Crvene zvezde Telekom, Oleksandra Lipovija. On je pratio meč u društvu prinudno odsutnog Ivana Radenovića (koljeno) i Luke Mitrovića, koji se još oporavlja od teške povrede.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC