• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Nije finale, možda sada pobijedim

Trofejni trener kaže da će u četvrtak (20.45) protiv Partizana pokušati da popravi negativan bilans iz vremena kada je vodio Crvenu zvezdu.

Svetislav Pešić samo jednom je bio akter utakmice u Beogradskoj areni - u polufinalu Jadranske lige 2009. godine, kada je sa Crvenom zvezdom poražen upravo od Partizana.

U srijedu uveče, ponovo je tamo kročio kao trener jednog tima, sada ambicioznog Bajerna iz Minhena, koji poslije osam kola Top 16 faze Evrolige ima realne izglede da se domogne četvrtfinala.

"Drago mi je i kada dođem u Pionir, ali mislim da ovakve utakmice zaslužuju da se igraju u većim dvoranama", rekao je Pešić za MONDO uoči treninga Bavaraca.

Da li ste posebno motivisani da se revanširate crno-bijelima za poraze iz vremena kada ste radili u Zvezdi?

"Nisu nas oni baš uvijek pobjeđivali..."


Jesu u utakmicama za trofeje...

"Ali sada ne igramo za trofej, tako da su mi veće šanse".

U Minhenu je Bajern slavio poslije preokreta, prethodno je bilo 12 razlike za Partizan. Kakvu utakmicu sada očekujete?

"Teško je reći. Dvije iste utakmice ne postoje, ali za očekivati je da opet bude neizvjesno. Objektivno, nijedan klub u Evroligi nema domaći teren kao Partizan, sa publikom i njenim entuzijazmom, koji proizvodi entuzijazam igrača i neke specijalne situacije".

"Partizan ima puno problema, ali i mi smo imali neke sitne povrede i uz to odigrali pet utakmica u razmaku od 10 dana - dve u Evroligi i tri u prvenstvu - što je možda i evropski rekord. Nakupi se i mentalnog i fizičkog umora, videćemo u četvrtak u kakvom smo stanju".

Imate skor 4-4, ali i najteži raspored do kraja, u poređenju sa konkurentima za četvrto mjesto, Lokomotivom (3-5) i Galatasarajem (3-5)? Oni su već uzeli bodove u Areni...

"Mi se, iskreno, ne borimo za četvrto mjesto, nego da dobijemo svaku sljedeću utakmicu i da prodamo svoju kožu najskuplje što možemo. Kako god nas drugi gledali, mi smo ipak debitanti u Evroligi i to se vidi, kako sezona odmiče. Fali nam, ipak, malo iskustva, koje Partizan kao starosjedilac svakako ima. Ovi igrači Partizana nisu bili tu svih 13 godina igranja Evrolige, ali trener i ljudi u klubu znaju kako treba da se ponaša u takvom ritmu, kako se pripremati i sprovoditi svakodnevne aktivnosti".

Malo vam je nedostajalo da zabilježite još koju pobjedu.

"Imali smo dobijenu utakmicu kući protiv Galatasaraja i do kraja otvorenu u Tel Avivu protiv Makabija i to mene raduje, jer sam trener, nisam ni navijač ni novinar, pa stvari posmatram malo drugačije. Ove sezone mi je posebno interesantno koliko možemo, ekipno i individualno, da napredujemo kroz takve utakmice. Sve pozitivno što napravimo u Evropi, može da se prenese u Bundes ligu".

Uoči prethodnog meča sa Partizanom je u domaćim medijima prenesena Vaša izjava o Bogdanu Bogdanoviću kao "najboljem beku u Evropi". Šta zaista mislite o njemu?

"Bogdana znam još iz vremena kad sam prvi put bio u Zvezdi, kada je trenirao sa Jakovljevićem u Žitku. Tad ga namjerno nisam proglasio talentom, jer je sa 16 godina bilo prerano za to, ali sam to uradio kasnije, jer smatram da - uz još nekoliko trenera - jedini u Srbiji imam pravo na to. Bogdan je dobio šansu u svom klubu i mislim da je tu šansu iskoristio. Vi znate da je on mnogo trenirao, da je učio i sa klupe. Još ne bih rekao da je sazrio, ali jeste na putu da postane stvarno jedan od najboljih u Evropi".

ĐEDOVIĆ: PREVAZIĆI FAKTOR PUBLIKE



Reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović jedna je od glavnih poluga u ekipi Bajerna. Prvih pet kola Top 16 faze propustio je zbog povrede, pa će se u četvrtak prvi put ove sezone sresti sa crno-bijelima.

U Pioniru je gostovao kao talentovani igrač Barselone, ali i sa Bosnom u mečevima Jadranske lige.

"Došli smo ovdje da pobijedimo. Sigurno je da smo u ovom trenutku favoriti, ali sve to pada u vodu kada počne utakmica. Partizan je domaćinska ekipa, biće nam utoliko teži posao, ali ćemo se potruditi da prevaziđemo faktor publike i pune dvorane. Ako uđemo u egal završnicu, ubeđen sam da ćemo riješiti utakmicu u svoju korist".

Svestrani bek ističe da se u Bajernu ne opterećuju razmišljanjem o četvrtfinalu Evrolige, koje se igra kao plej-of serija do tri pobede.

"Svjesni smo da nam je utakmica protiv Partizana jedna od važnijih. Međutim, nama nije imperativ da se plasiramo među osam, jer smo već napravili lijep uspjeh. Jednostavno smo tu da iskoristimo priliku, ako nam se ukaže".

(Ivan Bogunović - MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC