• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Zvezde: Moglo i bolje, ali nije loše

Crveno-bijeli svjesni da su zbog brzopletih reakcija i pada koncentracije propustili šansu da pobijede Lijetuvos Ritas dvocifrenom razlikom.

Trećom ovosezonskom pobjedom nad Lijetuvos Ritasom, crveno-bijeli su stekli vođstvo od šest poena pred revanš osmine finala Evrokupa, koji će biti odigran naredne srijede u Viljnusu.

Tim Dejana Radonjića savladao je litvanskog vicešampiona 88:82. Mogao je i ubjedljivije, da je iskoristio trenutke svoje dobre igre u drugom poluvremenu. Sa druge strane, moglo je da bude i lošije po crveno-bijele, da su Litvanci u finišu kaznili njihov pad koncentracije.

"Šest poena nije velika razlika. Prije meča smo znali da je bilo koga teško dobiti tri puta. Oni su došli motivisani, čak i da pobijede. Bila je egal cijela utakmica i nismo mogli da se odlijepimo na više od deset poena razlike. Vraćali su se trojkama i 'pik end roll' akcijama, koje je kreirao Omar Kuk. Najvažnije je da smo pobijedili, pa makar i sa poenom razlike", rekao je poslije utakmice Tadija Dragićević.

Upravo je povratnik u Zvezdu "povukao" kontru u trećoj četvrtini pri vođstvu crveno-bijelih od 11 poena. Ishitreno je šutirao za tri i promašio cijeli obruč. Nekoliko sekundi potom, Demarkus Nelson je bio prinuđen da zadrži Litvance nesportskim faulom.

"Mislim da smo večeras malo ishitreno reagovali, žurili i jurili rezultat. To je bila i greška, jer te ponese publika, pa poželiš da stvoriš neku veću prednost. To je bio problem. Da smo malo smireniji igrali, razlika bi možda bila i veća".

O revanšu je govorio konkretno.

"Idemo da pobijedimo, pa ćemo vidjeti. I ovo je dobro, najvažnije je da smo pobijedili. Pokušaćemo da to uradimo i u Litvaniji", dodao je Dragićević, drugi strelac Zvezde sa 16 poena.

Najefikasniji među crveno-bijelima bio je centar Boban Marjanović. Ponovo je bio inspirisan protiv ekipe iz Viljnusa i završio utakmicu sa 21 poenom.

"Mislim da smo lako primali neke poene, ali učenje na ovim greškama može da nam bude plus za sledeću utakmicu, koja predstoji. Dobro je otići sa prednošću tamo, i oni imaju vruć teren, imaju dobre navijače i neće biti lako tamo".

O svom učinku nije htio da govori.

"Ovu utakmicu sam ja iskočio, sljedeću će neko drugi. Tim smo, ekipa i idemo dalje. Pala mi je koncentracija na kraju, kod slobodnih bacanja. Možda sam previše želio, možda sam 'dao bacanje' i prije nego što sam ga šutnuo. Mislim da je samo prevelika želja učinila svoje".

Jaka Blažič je ubacio šest poena, uz pet skokova, pet izgubljenih lopti i isto toliko promašenih šuteva za tri.

"Nije bila najbolja utakmica sa naše strane. Moramo mnogo bolje da odigramo u Litvaniji ako hoćemo da prođemo dalje. Ne znam da li je dovoljna razlika. Igrali smo samo na to da pobijedimo. Nećemo ni tamo da gledamo razliku. Sa malo više koncentracije bismo mogli da i tamo pobijedimo".

Slovenac je svjestan svojih grešaka i velikog broja izgubljenih lopti.

"Nije bila prava koncentracija sa moje strane, ali moramo to da ispravimo i da odemo tamo i da odigramo bolju utakmicu".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC