• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Šanse za četvrtfinale? 50:50

Plejmejker Crvene zvezde zadovoljan trijumfom nad Lijetuvos Ritasom, ali ne smatra da je njegov tim stekao značajnu prednost pred revanš.

"Teško je bilo koga pobijediti tri puta uzastopno", konstatovao je Demarkus Nelson poslije još jednog trijumfa beogradskih crveno-bijelih nad vicešampionom Litvanije.

Kao i u evroligaškim okršajima, tim Dejana Radonjića pobijedio je Lijetuvos Ritas i u prvom meču osmine finala Evrokupa i tako stekao šest poena prednosti pred revanš.

Konačna razlika na semaforu mogla je da bude i veća i manja.

Crveno-bijeli su dva puta u drugom poluvremenu sticali 11 poena prednosti, ali su gosti u oba slučaja brzo smanjivali razliku. Iskusni trio Litvanaca Kuk-Seibutis-Gecevičijus u finišu je čak učinio utakmicu potpuno otvorenom (80:78), na šta su domaći dobro reagovali i okončali "prvo poluvrijeme" dvomeča sa "plus šest".

"Zadovoljan sam. Najvažnije je bilo pobijediti. Ritas je dobar tim, vjerovatno su poslije Makabija najbolji šuterski tim protiv kojeg smo igrali ove sezone. Uvijek u dva napada mogu da se vrate sa dvocifrenog zaostatka. Srećni smo zbog pobjede, ali moramo da budemo ozbiljni pred odlazak tamo. Imamo prednost od dva posjeda, a oni su jako opasni su kod kuće", rekao je poslije utakmice Demarkus Nelson, plejmejker Zvezde koji je završio meč sa 13 poena, pet asistencija i četiri skoka.

Poput svojih saigrača, i on je ukazao na propuste u igri.

"Mislim da smo morali da budemo skoncentrisaniji. Kada god smo se 'odlijepili' trebalo je da 'koristimo sat' i da tako završimo utakmicu. Kada bismo poveli - gubili smo loptu, davali smo im priliku da se kontrama vraćaju", smatra je Amerikanac.

Prema njegovom mišljenju, oba tima imaju podjednake šanse da se nađu među najboljih osam ekipa takmičenja i da zaigraju protiv pobjednika dvomeča Budiveljnik-Nanter.

"Šanse su još 50:50. Uvijek je tako kada igrate. Nije važno gdje se igra, uvijek je 50:50. Ne volim da govorim u procentima. Imamo dobru šansu da pobijedimo, kao i da izgubimo. Moramo da idemo tamo da pobijedimo, ne da izgubimo".

"Ovo je veliko takmičenje. Veliki je ulog. Sigurno ste vidjeli da je mnogo igrača igralo sa jakim emocijama. Sada moramo da idemo tamo, da pokušamo da završimo posao".

Zvezda će sljedeće nedelje u Viljnusu morati da bude spremna za borbu protiv motivisanog rivala, koji će dati sve od sebe da izbjegne još jedan poraz od Beograđana.

"Moraćemo da ih pobijedimo i četvrti put", dodao je Amerikanac uz osmijeh.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC