• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Srbija hoće Eurobasket 2015

Košarkaši savez Srbije spreman je da se uključi u trku za organizaciju Evropskog prvenstva u košarci 2015. godine.

Sjednica evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) o organizaciji narednog Eurobasketa biće organizovana 23. marta. Tada će definitivno biti jasno da li će Ukrajina organizovati to takmičenje ili će biti izmješteno u neku drugu zemlju.

Za preuzimanje organizacije turnira zainteresovani su mnogi. Prethodnih dana razjašnjeno je da i Košarkaški savez Srbije (KSS) takođe voljan da ugosti najbolje evropske reprezentacije. To je potvrđeno u četvrtak.

"Košarkaški savez Srbije (KSS) spreman je da se uključi u trku za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine, ali bilo kakva zvanična odluka moraće da sačeka definitivnu odluku FIBA da li šampionat ostaje u Ukrajini ili ne",
rečeno je Tanjugu u KŠ .

Sastanak borda FIBA održaće se 23. marta u Minhenu-

Niko od funkcionera KSS trenutno ne želi zvanično da razgovara na ovu temu, prije svega zbog činjenice da ništa još nije odlučeno, ali i zbog odličnih odnosa sa Košarkaškim savezom Ukrajine i predsjednikom Aleksandrom Volkovom.

Prema informacijama koje dolaze iz FIBA, ako dođe do oduzimanja EP Ukrajini, najrealnija opcija je da se šampionat održi u četiri zemlje, kao što je i prvobitno najavljivano.

Ako se to dogodi, KSS je zainteresovan da budem domaćin jednoj grupi, ali prethodno za to mora da se dobije garancija države, što vjerovatno ne bi bio problem.

Prednost u organizacije mogle bi da imaju zemlje koje su, uz Ukrajinu, bile kandidati za šampionat 2015. godine - Francuska, Hrvatska, Njemačka i Italija.

Poslije tromjesečnih protesta i sukoba u Kijevu, ukrajinski parlament opozvao je predsjednika Viktora Janukoviča, oslobodio iz zatvora bivšu premijerku Juliju Timošenko i odlučio da se vanredni parlamentarni izbori održe 25. maja.

Težište ukrajinske krize prenijelo se iz Kijeva na Krim, u Simferopolj, gdje je došlo do sukoba između tatarskih i ruskih demonstranata, od kojih prvi podržavaju novu vlast u Kijevu, dok je drugi ne priznaju. Krim je trenutno pod kontrolom ruske vojske.

Raspisan je i referendum o statusu Krima koji će biti održan 16. marta.

Evropsko prvenstvo u košarci već je bilo održano u Srbiji, 2005. godine.

(MONDO/Tanjug, foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC