• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ubjedljivo pobijedio Bajern Minhen!

Lekcija crno-bijelih gostima iz defanzivnih zamisli. Briljirali Kinzi i Pavlović. U "Areni" samo 10.000 ljudi...

Partizan ubjedljivo pobijedio Bajern Minhen!

Nešto što je u fudbalu domen naučne fantastike košarkaška je realnost...

Pred oko 10.000 navijača u "Kombank areni", košarkaši srpskog šampiona odigrali su odličnih 40 minuta protiv najboljeg skakačkog tima Evrolige i stigli do druge Top 16 pobjede. Izdvojila su se dvojica, Saša Pavlović i Tarens Kinzi, koji su na ravne časti podijelili 42 od 70 poena ekipe!

Poslije CSKA iz Moskve, u "Areni" je u 9. kolu Grupe F pao i tim Svetislava Pešića: Partizan NIS - Bajern Minhen 70:55 (19:9, 25:19, 16:17, 10:10)!

U trenutku kada je plasman u osmini finala Evrolige, uprkos pobjedi, i dalje malo vjerovatan, navijače Partizana ove večeri više je obradovalo izdanje novajlije Saše Pavlovića koji je nagovijestio da bi mogao da bude crno-bijeli "faktor X" u finišu sezone.



Ništa manje drago navijačima Partizana nije bilo da vide solaže Tarensa Kinzija, koji je imao periode apsolutne napadačke dominacije, a sve poslije perioda opterećenog povredom zgloba.

Dok su najbolji strijelac Top 16 faze Evrolige Bogdan Bogdanović i mega pojačanje ekipe za finiš sezone Davis Bertans iz prvog reda tribina posmatrali šta se događa na parketu, jedna stvar nije se mijenjala - tim Duška Vujoševića očitao je defanzivnu lekciju ekipi koja ga je porazila u 2. kolu, kada je u Bavarskoj bilo 71:65.

Hipotetički, ako bi se u "krugu" Partizana i Bajerna tražili učesnici četvrtfinala, srpski tim bio bi ispred. Ipak, sa skorom 2-7 poslije devet kola, teško je očekivati da to postane realnost. Ishod je mnogo bitniji bio Pešićevom timu, koji je imao prednost u odnosu na Galatasaraj i Lokomotivu Kuban, ali se vratio ispod 50 odsto uspješnosti.



Na kraju, ispostavilo se da je meč riješen sredinom treće četvrtine, kada je Kinzi odbio pokušaj napada Pešićevog tima. Bilo je 51:39, kada je Vujošević zatražio-tajm aut zbog alarmantnih 12 razlike. Na to je Kinzi odgovorio sa četiri poena, a onda je pogodio i odlični Milenko Tepić, pa je Partizan otišao na bezbijednu razdaljinu u trenutku kada je uslijedilo neplanirano poluvrijeme.

Zbog kvara semafora iznad jednog koša, uslijedila je skoro desetominutna pauza na četiri minuta prije kraja treće četvrtine koja je nesumnjivo ohladila ekipe. Kada je basket nastavljen, prednost Partizana do kraja nijednog trenutka nije došla u pitanje.

Timovi su bukvalno "otaljali" posljednju četvrtinu, koju su dovršili najmlađi igrači sa Vujoševićeve klupe.

Velika je šteta što su sjajnu predstavu svog tima upropastili malobrojni huligani iz redova navijača Partizana, koji su u jednom trenutku počeli da pljuju trenera Bajerna Pešića (!?), pa je Vujošević morao da reaguje i putem razglasa moli da se prekine sa ovim divljačkim vidom ponašanja.

Prvo poluvreme u svakom smislu obilježili su Pavlović i Kinzi. Prvo jedan, pa drugi...

Na oduševljenje navijača Partizana, novajlija Saša Pavlović nagovijestio je kakvo bi pojačanje mogao da bude. Za osam minuta na parketu, ubacio je devet poena (3/5 za dva, 1/1 za tri), uz dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Gdje je Pavlović stao, nastavio je Tarens Kinzi. On je pravio čuda u drugoj četvrtini i stigao do 17 poena za deset minuta igre. Pogađao je iz svih pozicija!

Već na poluvremenu, srpski tim imao je 16 poena prednosti i potom u maniru iskusnog evroligaša priveo meč kraju.



Primjetno je bilo i da crno-bijeli nikada nisu igrali pred manje ljudi u "Areni". U utakmici sa Realom iz Madrida bilo je 21.000 ljudi, meč sa Lokomotivom pratilo je 15, a sa Galatom oko 13 hiljada navijača.

GRUPA E

Olimpijakos - Armani 86:88 (29:23, 18:27, 16:15, 23:23)

Barselona - Fenerbahče Ulker 93:73 (18:19, 27:19, 19:10, 29:25)

Panatinaikos - Baskonija (petak)

Laboral Kuća - Efes (petak)

TABELA: Barselona 9-0, Armani 6-3, Olimpijakos 4-5, Fenerbahče Ulker 4-5, Panatinaikos 4-4, Unikaha 4-4, Efes 2-6, Laboral Kuća 1-7.

GRUPA F

Žalgiris - CSKA 86:88 (22:23, 16:24, 26:18, 22:23)

Partizan NIS - Bajern 70:55 (19:9, 25:19, 16:17, 10:10)

Lokomotiv Kuban - Makabi (petak)

Galatasaraj - Real Madrid (petak)

TABELA: CSKA 8-1, Real 7-1, Makabi 6-2, Bajern 4-5, Galatasaraj 3-5, Lokomotiva Kuban 3-5, Partizan 2-7, Žalgiris 1-8.

(Ivan Bogunović - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC