• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Važna utakmica za grad i državu!

Pročitajte šta je poslije pobjede nad Bajernom rekao trener košarkaša Partizana Duško Vujošević.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je poslije pobjede nad Bajernom u Top 16 fazi Evrolige da su crno-bijeli "pokazali znake života" i ponovo se osvrnuo na tešku finansijsku situaciju.

"Nismo bili kompletni, nedostajao je Bogdanović. Ovaj meč demonstrirao je da smo ravnopravni protivnici u Top 16, koji je najkvalitetnije takmičenje u Evropi. Momci su se borili fantastično. Dajemo znake živote, ali i da nam je potrebna pomoć da preživimo. Mi smo institucija u cijeloj Evropi i svijetu kada je u pitanju košarka", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare poslije meča u Areni.

Crno-bijeli su sinoć savladali minhenski klub 70:55 u devetom kolu Top 16 faze i upisali drugu pobjedu u ovoj fazi takmičenja.

"Mnogo nam je važna privrženost klubu. Ne treba navijači da skandiraju protiv nekoga, bio to Tadić ili Vučić. Ipak, cijeli ovaj posao ne bi imao smisla da nije navijača i njihove ljubavi. Takođe, imali smo posebno suđenje, posebno zahvaljujući Špancu Arteagi", izjavio je Vujošević.

Partizan je protiv gostiju iz Minhena vodio od prvog do posljednjeg minuta.

"Imali smo važnu utakmicu za klub, grad, pa i državu. Juče sam tvrdio da je izbjegnuta obaveza da grad da Partizanu 10 miliona dinara za plasman u 16 najboljih u Evropi, što je usvojeno pravilnikom prije ove sezone. Nisam govorio o tome ko je dobio koliko od 2008".

"Tačan je podatak kojeg je iznio gradski sekretar Gak. Ali to nije pomoć, već nagrada za rezultate. U cifri od 150 miliona dinara ima i dio pomoći, oko 30 miliona dinara. Zvezda je od 56 miliona dobila 16 za rezultate, a ostalo je bila pomoć", istakao je Vujošević.

"Nisam rekao da od 2008. nismo dobili više para. Odnosno, mi nismo dobili, nego smo to osvojili", naveo je on.

Vujošević je iznio tvrdnju i da način na koji se ove sezone boduju uspjesi u Evropi nije normalan.

"Juče je zavedena tabela po kojoj se za plasman u osminu i četvrtfinale Evrokupa dobije 4,5 miliona dinara, a za plasman u Top 16 fazu Evrolige četiri miliona dinara. Mi nemamo izvore prihoda kao neki da 'siječemo' igrače i plaćamo ih 900.000 dolara za tri mjeseca", rekao je trener Partizana.

Vujošević je dodao da je odnos državnih sponzorstava prema Sportskom društvu Crvene zvezda i Sportskom društvu Partizan "otprilike 15:1" i kao primjer za to je naveo sponzorstva Telekoma,
Gazproma, televizije Arena, Dunav osiguranja...

"Ne može đak da kaže profesoru da nije istina ono što je rekao. Mi nismo taj novac dobili, nego smo ga osvojili. Prošle godine vaterpolo klub Crvena zvezda zasluženo je dobio više novca jer je osvojio Ligu šampiona, a mi se nismo plasirali među 16", kazao je Vujošević.

On je rekao da je Pravilnik o nagrađivanju klubova promijenjen usred sezone.

"Za učešće u Evroligi bilo je četiri miliona dinara, kasnije je ubačen i Evrokup, pa je za osminu i četvrtfinale u Evrokupu četiri i po miliona, a za plasman među 16 u Evroligi četiri miliona. I, opet je napravljeno da Zvezda dobije više", rekao je Vujošević.

Trener crno-bijelih je rekao da njegovi nastupi "nisu politički" i da ne bi volio da postane meta bilo koje stranke.

"Razumiju o čemu pričam i znaju da sam u pravu, a sada mijenjaju teze", dodao je Vujošević.

(MONDO/Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC