• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavlović: Idealno!

Nekadašnji saigrači u Klivlend Kavalirsima predvodili Partizan do druge pobjede u Top 16 fazi Evrolige. Malo falilo da Amerikanac ne igra.

Saša Pavlović nije bio briljantan u prvih nekoliko utakmica u crno-bijelom dresu, ali je u četvrtak protiv Bajerna (70:55) razuvjerio mali broj ljubitelja košarke, koji su sumnjali da će on biti ogromno pojačanje.

Preuzeo je odgovornost od samog početka, kombinacijom prodora pod koš i preciznih šuteva spolja, donio ekipi prvo opipljivo vođstvo i samopouzdanje.

Bio je to evroligaški debi pred Partizanovom publikom, koji će pamtiti dok je živ. Ipak, nije mogao da kaže da li mu se više dopada u Pioniru ili u Areni.

"Fenomenalno je gdje god dođu ovi navijači. Za mene večeras nije moglo da bude bolje", počeo je Pavlović.

"Shvatili smo utakmicu ozbiljno, znali smo koliko će biti teška i da moramo da odigramo jako svih 40 minuta jako. To smo i uradili".

"Znali smo da oni igraju jako agresivno, na granici faula, da pritiskaju plejmejkera, posebno što su znali da će Tepić tu imati mnogo obaveza. Pokušali su da ga umore, da mu uzmu koncentraciju, međutim, poslije nekoliko minuta smo počeli da probijamo led u napadu, dok smo im u odbrani odgovorili na isti način".

Partizan nikako da se kompletira. Pavlović je ispočetka igrao samo ABA ligu, Kinzi je pauzirao zbog povrede, sada je van stroja Bogdanović.

"Čim neko fali, drugi moraju da odrade njegov posao. Mislim da smo to do sada radili sasvim solidno, a nadam se da će Bogdan vratiti već u nedjelju i da će to ići samo ka boljem".

Crno-bijeli su sa skorom 2-7 ostavili Žalgiris na posljednjem mjestu. Bajern bi mogao da ostane četvrti sa četiri pobjede i pet poraza, dva koraka ispred.

"Sve dok ima šanse, mi ćemo se boriti za pobjede i dalji plasman. Ova utakmica je gotova, već počinjemo da mislimo o Olimpiji, što nam je možda i prelomno gostovanje u ABA ligi".



Tarens Kinzi je neke utakmice ove sezone odigrao sjajno, ali Partizan ih nije dobio. Sada su ispunjena oba uslova za radost. Prekinuta je serija od pet poraza u Evroligi.

"Poslije svake pobjede se osjećaš odlično, a poslije svakog poraza očajno. Nemamo razloga da slavimo, ovim nismo ništa završili, ali smo pobijedili", izjavio je popularni "Ti Kej".

"Način na koji smo došli do pobjede je najvažniji. Bili smo fokusirani na zadatak, ne svih 40 minuta, ali jesmo 38, ili bar 35. Igrali smo dobru timsku odbranu, nismo baš najbolje zagrađivali reket, ali smo ih natjerali na dosta grešaka i odigrali dobro kao tim".

Kinzi je koristio svaki prekid meča da se uhvati za povrijeđeni zglob lijeve noge, naročito tokom prvog poluvremena. Dvadeset i jedan poen - koliko je ubacio i Saša Pavlović - zvuči sjajno, ali nije mu bilo lako da stigne do tog učinka.

Onima koji su bili prisutni u Areni, ostaće u sjećanju momenat iz druge četvrtine, kada je Kinzi "zapalio" atmosferu tako što je poslije koša postignutog uz faul produžio ka gledaocima u parteru, trijumfalno se udarajući po grudima!

"Ni ja ne znam uvijek šta ću sljedeće da uradim. Jednostavno se desi", objasnio je vižljasti bek.

"Do posljednjeg trenutka je bilo pitanje da li ću uopšte igrati zbog skočnog zgloba. Trudio sam se da podignem adrenalin i tako odagnam bol, ali on je ostao. Igrao sam uprkos bolu".

Uslijedilo je logično pitanje - može li da pretpostavi kada će taj bol nestati.

"Ne želim da pričam o tome. Upravo nestaje..."

(Ivan Bogunović - MONDO, Foto: FoNet/Aleksandar Koković )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC