• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radnički se neće ugasiti zbog kraha Dinkića"

Loš rezultat Ujedinjenih regiona Srbije na izborima i ostavka Mlađana Dinkića nisu upalili alarm u Radničkom, uvjerava trener Miroslav Nikolić.

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca, kao i cijeli klub, prolaze kroz težak period ove kalendarske godine. Gube u nizu, a na račun košarkaša ne "ležu" redovne plate.

Loš izborni rezultat stranke Mlađana Dinkića, počasnog predsjednika kluba iz "Jezera", mnoge je naveo na razmišljanje o daljem opstanku kluba koji se 2009. godine preselio u Kragujevac.

Ipak, trener Miroslav Nikolić vjeruje u bolje dane.

"Nisam uplašen što Verko (gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović) i Mlađa više neće pomagati Radnički. Veliko im hvala za sve što su uradili u Kragujevcu, kako za košarku, tako i za druge sportove. Ubijeđen sam da će Aleksandar Vučić nastaviti da pomaže, kao što je i ranije činio. On voli košarku i razumije koliko je za Srbiju Kragujevac bitan kao sportski centar".

"Znam da Vučić ima većih problema u državi od besparice u sportu. Svjestan sam cijele situacije u Srbiji, ali sam ubijeđen da nas neće ostaviti na cjedilu. Interes Srbije je da ima jak Radnički, koji može da parira Crvenoj zvezdi i Partizanu. Ima perspektive i mi se nećemo predati", rekao je iskusni trener za "Kurir".

Nikolićev tim izgubio je šest od posljednjih sedam utakmica. Na terenu često djeluje kao da igrači Radničkog čekaju da što prije završe sezonu, a njihov šef još jednom je podsjetio da im klub duguje novac.

Ipak, najavio je da će nastaviti da se bori.

"Kao kapetan Radničkog, neću da prvi odem. Neizvjesnost zbog novca ubija, a ja ne mogu da lažem igrače. Oni sad igraju za Srbiju, iako bi zbog kašnjenja svi mogli da odu. Ubijeđen sam da ćemo dobiti Zadar i ojačati srpski koeficijent u odnosu na Hrvate".

Nikolić je našao u Beogradu krivce za trenutno stanje Radničkog.

"Čini mi se kao da Crvena zvezda i Partizan hoće da nas ugase. Lijepo je rekao moj igrač Marinović, i jedni i drugi nas smatraju za seljake. Ali, nije tako. I mi, kao i oni, imamo publiku. Po tome smo u rangu sa njima. Nama na utakmicu sa Konstantinom dođe 2.000 ljudi, dok u Jadranskoj ligi imamo 5.000 navijača u dvorani", dodao je on.

Pred Radničkim su još dvije utakmice regionalne lige i samo zahvaljujući prethodno dobrim rezultatima nema razloga za strah od ispadanja iz lige.

Trener Kragujevčana objasnio je kakve igrače želi u ekipi i kakav pristup hoće da vidi u svojoj svlačionici.

"Hoću da radim sa 'nemanjićima', momcima koji će da 'grizu', a ne sa 'punišićima', od kojih nema koristi. Meni je košarka dala mnogo, hoću i na taj način da joj vratim".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC