• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igokei ništa nije polazilo za rukom"

Američki košarkaš Seržerio Gipson smatra da je Igokea protiv Cibone bila dobra samo u pojedinim dijelovima utakmice 24. kola ABA lige.

Ako izuzmemo iskusnog krilnog centra "igosa" Branka Jorovića, koji je "cibosima" ubacio 25 poena, niko nije dobio prelaznu ocjenu u šampionu Bosne i Hercegovine u porazu od Zagrepčana - 55:67 (18:24, 16:7, 13:24, 8:12).

Svjestan je loše partije i Amerikanac Gipson, koji je u ponedjeljak uveče u Laktašima ostvario skroman učinak od sedam poena za 34 minuta provedena na parketu. Iako nije igrao kako zna i umije, opet je bio drugi strijelac Aleksandrovčana sa poenom više od prvog košgetera ove sezone Nemanje Gordića.

"Cibona je zasluženo pobijedila. Nije nam mnogo šta polazilo za rukom. Samo u rijetkim trenucima smo igrali dobro, a to nije dovoljno protiv ekipa kakva je Cibona", kratko je prokomentarisao Amerikanac.

S druge strane, u taboru "cibosa" nije se previše naigrao ni najkorisniji košarkaš regionalnog takmičenja Dario Šarić, ali je njegov tim ostvario trijumf nakon kojeg je stigao na korak od plasmana na Fajnal - for.

"Došli smo u Laktaše da pobijedimo i to smo uspjeli. Nije bilo lako, Igokea je dobra ekipa, sa nekoliko odličnih iskusnih igrača, ali mi smo pokazali da smo bolji u ovom trenutku", rekao je Šarić, koji je na kraju ipak ostvario dvocifreni učinak od 11 koševa.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC