• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fil Džekson i zvanično prvi čovjek Niksa!

Najtrofejniji NBA trener svih vremena u utorak je predstavljen kao novi predsjednik košarkaških operacija u Njujork Niksima.

Njujork Niksi posljednjih godina su pokazali blage znake oporavka u odnosu na katastrofalni period od 2001. do 2010, ali to je još daleko od onoga što očekuju navijači jedne od najglamuroznijih franšiza u NBA ligi.

Vlasnik kluba Džejms Doulan reagovao je angažovanjem vlasnika 13 šampionskih prstenova (dva kao igrač Niksa, šest kao trener Čikago Bulsa i pet kao trener Los Anđeles Lejkersa), Fila Džeksona, da "Njujorku vrati viziju i pobjedničku kulturu", kako je objasnio na predstavljanju popularnog "Zen Mastera".

"Fil Džekson je samo jedan i njegovo ime predstavlja sinonim za pobjedničke košarkaške timove".

Džekson (68) je potpisao ugovor na pet godina i imaće zadatak da u tom periodu napravi ekipu za najveće domete. Nezvanično, biće plaćen 12 miliona dolara po sezoni.

"Ovo je najbolje mjesto za igranje košarke. Potrudićemo se da već ove sezone uđemo u plej-of i vidimo koliko može naš postojeći tim. Ja ću se preseliti u Njujork i 100 odsto se posvetiti ovom poslu", rekao je Džekson, koji se odmarao od maja 2011, kada je Dalas "počistio" Lejkerse u drugoj rundi plej-ofa.

Fil Džekson je kao igrač proveo 11 sezona sa Niksima, a učestvovao je u osvajanju njihove posljednje titule, daleke 1973. godine.

"Sjajan je osjećaj vratiti se tamo gdje sam počeo. Kada bih sa ove funkcije odveo Njujork do nove titule, to bi bila kruna divne košarkaške karijere", dodao je on.

Prema Džeksonovim riječima, budući slobodni agent Karmelo Entoni "može još da napreduje" i biće učinjeno sve da potpiše novi ugovor.

O sudbini trenera Majka Vudsona biće riječi po završetku sezone, ali njegove šanse da zadrži posao - po svim parametrima - nisu velike.

Niksi se nalaze u seriji od šest pobjeda, započetoj 5. marta, koja im je donijela pomak na deveto mjesto tabele Istoka, sa skorom 27-40. Da bi se plasirali u plej-of, moraće da prestignu trenutno osmoplasiranu Atlantu (30-35).

Njujork je prošle godine dobio prvu plej-of seriju u 21. vijeku (4:2 protiv Bostona), a potom ispao od Indijane.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Maddie Meyer)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC