• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se vraća sa "minus tri"!

Crveno-bijeli u prvom meču četvrtfinala Evrokupa poraženi od Budiveljnika u Kaunasu 82:79 (22:16, 19:23, 25:19, 16:21).

Zvezda može u polufinale!

Srpski predstavnik izgubio je na gostujućem parketu sa tri poena razlike, slobodnim bacanjima Janisa Strelnieksa 2,2 sekunde prije kraja.

Letonski plejmejker pri šutu za tri poena je iznudio mali kontakt sa Demarkusom Nelsonom, dobio faul i izvukao maksimum iz te situacije.

Međutim, iako su njegovi posljednji poeni (od ukupno 20) odveli crveno-bijele u poraz, možda se to pokaže i pozitivnim pred revanš meč u Beogradu iduće srijede. Jer, u Kaunasu je izabranicima Dejana Radonjića ipak falilo malo ozbiljnosti i koncentracije.

Zvezda je najbolje igrala kada bi Budiveljnik ostvario dvocifrenu prednost (37:27 u 17. minutu, pa 64:53 u 28, kasnije i 76:68).

Čim bi došli do izjednačenja ili manjeg zaostatka - nisu vodili nijednom poslije Nelsonovog koša za 13:14 - Dženkins i drugovi bi počeli da griješe u seriji.

Igralo se uglavnom brzo na obje strane, razlika je rasla i padala u talasima, a utakmica se ipak završila u znaku serije crveno-bijelih od 9:1, koju je pokrenuo Nelson (16p, 7as), uz Raška Katića (20p) najbolji pojedinac u redovima gostiju.

Zvezda je od "minus osam" stigla do potpune rezultatske ravnoteže (77:77, 79:79), da bi Budiveljnik u svom posljednjem napadu obezbijedio zasluženu pobjedu.

Udarna igla protivničkog tima, Darjuš Lavrinovič, sveden je na skromnih 11 poena, uglavnom zaslugom Katića, nad kojim je napravio prve četiri lične greške i zato otišao na klupu već u 23. minutu.

Budiveljnik je bez Litvanca, nadahnućem Strelnieksa i Blejka Ejherna, u dva navrata stekao rekordnih 11 poena prednosti (64:53, 66:55), ali su trojkama reagovali Lazić, Dženkins i Simonović, koji su do 34. minuta smanjili na svega 70:68...

Podsjetimo da je prvak Ukrajine u minuloj rundi savladao Nanter takođe skromnom razlikom (86:82), ali je zatim slavio i u Parizu, tako da će i to biti opomena lideru ABA lige i osvajaču Kupa Koraća.

Upravi Zvezde ostaje da u narednih par dana odluči da li će se za prolaz dalje igrati u Pioniru ili u Kombank areni, gdje je Budiveljnik u decembru glatko izgubio od Partizana (76:61), u sklopu prve faze Evrolige.

Prvi meč odigran je na neutralnom terenu zbog nestabilne političke situacije u Ukrajini.

Na poluvrijeme se otišlo sa praktično minimalnim vođstvom Kijevljana, koji su samo malo prije toga imali "plus 10" - 41:39.

Najzaslužniji za Zvezdin povoljan rezultat bio je Katić. Veteran je nakon vođstva Budiveljnika od 37:27, postigao 10 od narednih 12 poena svog tima. Crveno-bijeli su u tom dijelu meča promašili prvih šest trojki i pogodili sedmu (Simonović).

Na kraju su timovi bili potpuno izjednačeni u tom elementu - 6/18, kao i u izgubljenim loptama (11:11), kojih je Zvezda imala četiri od 31. do 35. minuta, kada se činilo da će izgubiti većom razlikom isključivo zbog svoje nesmotrenosti.

Skakački duel dobili su Radenović (7sk) i ekipa - 35:27.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC