• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević pita za novac i ubice Đinđića

Trener crno-bijelih rekao da je grad uskratio Partizanu oko 60.000 evra na ime nagrade za rezultate i da je klub svjesno doveden na rub propasti.

Duško Vujošević se na konferenciji za novinare pred duel sa Makabijem još jednom osvrnuo na tešku finansijsku situaciju u kojoj se nalazi košarkaški klub Partizan.

On je prije dvije nedjelje otvorio temu dodjele nagrada iz gradskog budžeta, optuživši vlasti da prvobitno predviđeni iznos od 10 miliona dinara - za plasman u Top 16 fazu Evrolige - planiraju drastično da umanje.

Grad je kasnije saopštio da Partizanu dodjeljuje četiri, a Crvenoj zvezdi Telekom tri miliona dinara.

"Dobili smo od grada četiri miliona dinara namjenskih sredstava, koji ne mogu da budu utrošeni ni na šta osim na organizaciju utakmica, plaćanje dvorana i tome slično. Znači, grad nam je uskratio šest miliona dinara, koji su bili predviđeni po tabeli sa početka sezone", istakao je Vujošević.

On je odgovornost za to pripisao članovima gradskog Privremenog veća.

"Kada je Partizan već ostvario taj rezultat, onda je ova serija 'malih' promijenila tu tabelu. Sada još pokušavaju to da upakuju u pomoć jako ugroženim Partizanu i Crvenoj zvezdi. Partizanu su pomogli tako što su mu uskratili šest od 10 miliona nagrade za postignuti rezultat. Ali, šta da pričam, kada su se ovdje već izgubili i dostojanstvo i obaveza prema istini..."

Vujošević se osvrnuo na "neke sajtove", koji se bave Partizanom i nenamjenskim trošenjem sredstava od nagrada dobijenih ranijih sezona.

"Nadam se samo da će biti ostvareno predizborno obećanje, da će biti istražena politička pozadina ubistva Zorana Đinđića. Tada će vjerovatno imati manje vremena da se bave konstrukcijom raznih laži. Jer, nije dosta što je Partizan svjesno doveden na rub raspadanja i propasti, nego se još priča kako smo zloupotrebljavali sredstva od ranijih nagrada, da smo njima plaćali igrače... a grad pompezno objavljuje da nam je dao četiri miliona".


Trener crno-bijelih čestitao je igračima što u teškoj situaciji bespogovorno izvršavaju svoje obaveze, rekavši da je to "neka vrsta podviga".

"Uprkos svemu, oni osjećaju potrebu da treniraju, dobijaju utakmice, odbijaju ponude drugih klubova i ne dozvoljavaju da im sve to odvuče pažnju".


On je ponovio i tezu da su državna ulaganja u Sportsko društvo Crvena zvezda dvocifreno veća u odnosu na ulaganja u SD Partizan.

"Ne znam čime je to izazvano. Da li time što su političari koji se 'pitaju' navijači Crvene zvezde, ili što je nešto veći broj Zvezdinih navijača u populaciji, ili zbog genijalnosti Zvezdinih marketing službi, odnosno nesposobnosti ljudi koji taj posao rade u Partizanu. Možda ima ponešto od svega toga".

Kao osnovni cilj Partizana u narednom periodu, apostrofirao je - preživljavanje.

"Nama je osnovni klupski cilj da preživimo. Što se tiče takmičenja, imamo obavezu sami prema sebi, prema navijačima koji nas prate i prema jako malom dijelu medija, koji ne podliježe pritisku, nego objektivno sagledava situaciju. Vjerujem da ćemo se naći na Fajnal foru ABA lige. Borićemo se uprkos svemu, sezonu moramo da ljudski privedemo kraju".

(MONDO/Agencije, foto: Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC