• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo nije niko radio od Džordana

Durent briljira. Ubacio je više od 25 poena 33. uzastopni put, što je najduži niz od sezone 1985/86, kada je Džordan vezao 40 takvih mečeva.

Oklahoma Siti Tander nalazi se u neizvjesnoj trci za prvo mjesto Zapada, u kojoj San Antonio Sparsi imaju pobjedu i po prednosti.

Ali, Kevina Durenta više niko ne može da prati u trci za strijelca lige!

Novom MVP partijom, "Durentula" je odmakao najvećim rivalima, Karmelu Entoniju iz Njujork Niksa i Lebronu Džejmsu iz Majami Hita i kao jedini igrač u ligi sa prosjekom "jačim" od 30 poena, ulazi u završnicu ligaškog dijela takmičenja.

Durent je Klivlend Kavalirsima isporučio 35 poena, uz 11 skokova i šest asistencija, tako da poslije 68 odigranih mečeva ima prosjek od 31,9 poena po meču. Entoni je na 28,1, a Džejms kao aktuelni MVP na 27.

Kada god je bilo tijesno u duelu sa austajderom sa Istoka, Durent je pogađao mrežicu i davao fore Oklahomi. Na kraju 102:95, za skor 50:18.

Ol-star plejmejker Rasel Vestbruk dobio je slobodno veče kako bi malo odmorio operisano koljeno, pa je Durenta pratio Serdž Ibaka sa 16 poena i 11 skokova, dok je Redži Džekson doprinio sa 13 poena i šest asistencija.

Kod Klivlenda istakao se Dion Vejters sa 30 poena, ruki Metju Delavedova ubacio je 11 poena i rekord karijere od deset asistencija, što je bilo dovoljno samo za dodatno pogoršan skor od 26-43.

Kavsi su drugi put zaredom igrali bez najboljeg igrača, plejmejkera Kajrija Irvinga, koji je povrijedio biceps i koji zbog toga neće moći da igra do ranog aprila.

"Kevin radi te stvari svake večeri. Njegova konzistentnost je nevjerovatna. Kad se zagrijao i počeo da pogađa sa svih strana, Klivlend je prepoznao trenutak i 'ušao mu u tijelo', ali se Kevin brzo adaptirao na tu odbranu i počeo da dijeli lopte saigračima za čiste šuteve", hvalio je svog "ubicu" trener Oklahome Skot Bruks.

Durent je postigao najmanje 25 poena 33. uzastopni put, što je najduži niz u NBA ligi još od kada je Majkl Džordan vezao 40 takvih mečeva u sezoni 1985/86!

"Jednostavno, samo igram i radim svoj posao što bolje mogu. Svake noći... Ali, 'cool' je kad vas pomenu i uporede sa tipovima kao što je Majkl. Trenutno, uživam u vožnji", rekao je Durent, koji je počeo sa 1/6 iz igre, ali je onda ubacio osam od narednih devet šuteva za 21 poen do poluvremena.

"Ponekad moram da pripremim um za loše šutersko veče, ali uvijek ostajem agresivan. Jednostavno, ne uzbuđujem se kad promašim. Misli su mi konstantno okrenute utakmici i događajima na terenu, nijednog trenutka ne dozvolim sebi da odlutam. Kada uđem u igru, automatski sam spreman", pričao je Durent malo o psihologiji i pristupu igri.

VIDEO

U duelu Golden Stejta i Milvokija, koji su Voriorsi dobili 115:110, Ognjen Kuzmić ušao je samo tek koji sekund u igru, dok je Miroslav Raduljica kod gostiju presjedio meč na klupi. Nemanja Nedović nije se "skidao" za Voriorse.

TOP 10 STRIJELACA:
Kevin Durent (Oklahoma) 31,9
Karmelo Entoni (Njujork) 28,1
Lebron Džejms (Majami) 27,0
Kevin Lav (Minesota) 26,5
Džejms Harden (Hjuston) 24,6
Blejk Grifin (L. A. Klipers) 24,3
Stefon Kari (Golden Stejt) 23,5
Lamarkus Oldridž (Portland) 23,4
Demar Derozen (Toronto) 22,7
Demarkus Kazins (Sakramento) 22,3

REZULTATI:
Klivlend - Oklahoma 95:102
/Vejters 30 - Durent 35, 11 sk, 6 as/

Hjuston - Minesota 129:106
/Harden 28 - Lav 29/

Portland - Vašington 116:103
/Metjuz 28 - Vol 24, 14 as/

Golden Stejt - Milvoki 115:110
/Kari 31, 11 as - Najt 27, 6 as/

(MONDO, Foto: Beta/AP/Tony Dejak)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC