• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Durentula, ima li kraja?

Durent maestralnom partijom donio trijumf Oklahomi u Torontu (119:118), ali je igru u trećoj četvrtini zbog povrede koljena morao da napusti Vestbruk.

Kevin Durent je nezaustavljiv... Iz dana u dan pruža fantastične partije, a jednu od najboljih prikazao je na meču u Torontu, gde je Oklahoma trijumfovala poslije dva produžetka - 119:118.

Pogađate, najbolji je bio Kevin Durent, ali i najprecizniji u posljednjim sekundama meča, kada se odlučivalo pitanje pobjednika.

Durentula je duel završio sa 51 poenom, uz šut za tri poena 7-12, od kojih je ključna trojka za pobjedu bila 1,7 sekundi prije kraja drugog produžetka. On je upisao i 12 skokova, kao i sedam asistencija za 52 i po minuta provedenih na parketu.

Durent je zahvaljujući još jednoj fantatičnoj partiji niz mečeva na kojima je postigao više od 25 poena u nizu produžio na 34. Njemu sada nedostaje samo još šest utakmica kako bi izjednačio rekord Majkla Džordana, koji je u sezoni 1986/1987. na 40 uzastopnih duela ubacivao više od 25 poena.

Odličnu partiju u ekipi Oklahome pružio je i Redži Džekson, koji je ostvario prvi "dabl-dabl" u karijeri - 25 poena i 12 skokova.

Ipak, fantastične partije Durenta i Džeksona ostale su u sjenci povrede Rasela Vestbruka.

On je u trećoj četvrtini morao da napusti igru nakon što ga je prilikom jednog napada u koljeno udario Kajl Lauri. Vestruk, koji je do to tada ubacio 15 poena, nije mogao da se osloni na desnu nogu, zbog čega je zatražio izmjenu.

Svi su se uhvatili za glavu poslije novog peha Vestbruka, koji je u posljednjih godinu dana tri puta obavljao hirurške intervencije na koljenu. Sve je počelo u aprilu 2013. kada je u finalu Zapadne konferencije pokidao meniskus u duelu sa igračem Hjustona Patrikom Beverlijem.

Ipak, novinar Toronto Sana Rajan Volstat rekao je da Vestruk poslije meča nije osjećao bol i da je sa smiješkom izjavio da nije u pitanju teža povreda kao i da se nada da neće praviti dužu pauzu.

U ekipi Toronta četvorica igrača postigla su više od 20 koševa, a predvodio ih je Demar De Rozen sa 33 pogotka.

REZULTATI

Indijana - Čikago 91:79
Filadelfija - Njujork 92:93
Toronto - Oklahoma 118:119 (dva produžetka)
Atlanta - Nju Orleans 105:111
Bruklin - Boston 114:98
Majami - Memfis 91:86
Dalas - Denver 122:106
Finiks - Detroit 98:92
Sakramento - San Antonio 79:99
LA Lejkers - Vašington 107:117

(MONDO, Foto: Beta/AP/The Canadian Press, Nathan Denette )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC