• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ataman mijenja Tanjevića na klupi Turske

Bogdan Tanjević dobio je nasljednika na klupi Tuske - to je Ergin Ataman.

Turska košarkaška federacija imenovala je Ergina Atamana za novog selektora nacionalnog tima, prenosi specijalizovani košarkaški sajt "Sportando". Trener Galatasaraja na tom mjestu zamijeniće Bogdana Tanjevića, koji je funkciju selektora obavljao od 2004. godine.

Ataman je trenutno jedan od najboljih turskih stručnjaka. Kao trener Bešiktaša i Galatasaraja uspio je da osvoji posljednja dva nacionalna prvenstva.

Pored navedenih klubova trenirao je još Efes Pilsen, Montepaski, Ulker i bolonjski Fortitudo. Kao trener ekipe iz Sijene osvojio je Saporta kup 2002, dok je sa istanbulskim crno-bijelima stigao Evročelendž kupa 2012. godine.

Ataman će voditi reprezentaciju Turske na Svjetskom prvenstvu u Španiji, na kojem će pokušati da odbrani srebrnu medalju osvojenu prije dvije godine na domaćem terenu. Turska je 2010. pod vođstvom Tanjevića u dramatičnoj i kontroverznoj završnici polufinala Svjetskog prvenstva eliminisala Srbiju, a kasnije u borbi za zlato lagano poražena od SAD.

Turska je plasman na Mundijal obezbedila dobijanjem specijalne pozivnice od strane FIBA, jer kroz prethodna takmičenja nije uspjela da se kvalifikuje. Nalazi se Grupi C sa Dominikanskom Republikom, Finskom, Novim Zelandom, Ukrajinom i Sjedinjenim Američkim Državama.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC