• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se zagrijala za Budiveljnik

Crveno-bijeli u meču koji nije imao takmičarski značaj za njih savladali MZT Skoplje u pretposljednjem kolu ABA lige pred plej-of.

Lijepu uvertiru napravili su košarkaši Crvene zvezde Telekom pred revanš meč četvrtfinala Evrokupa, u kojem će u srijedu u Kombank areni pokušati da nadoknade "minus tri" protiv Budiveljnika.

Izabranici Dejana Radonjića u pretposlednjem kolu ABA lige savladali su MZT Skoplje u hali Pionir - 87:77 (24:17, 19:18, 27:20, 17:22).

Pošto su prošle subote slavili u Zadru i obezbijedili prvo mjesto ligaškog dijela takmičenja, ovaj meč nije imao rezultatski značaj za crveno-bijele, dok je gostima pobjeda značila nastavak borbe za mjesto u Evrokupu.

Rasterećeno su crveno-bijeli ušli u utakmicu i poslije uvodnih 2:2 sve vrijeme imali prednost, koja je tokom prvog poluvremena često varirala, ali je potom u trećoj četvrtini riješena svaka dilema oko pobjednika.

Dobro su šuterski bili raspoloženi domaći košarkaši, pa je u jednom trenutku drugog poluvremena procenat uspješnosti za dva poena iznosio odličnih 70 odsto. Ipak, do kraja je pao na 60 (26/43).

Najefikasniji bio je Tadija Dragićević sa 18 poena (4/4 za dva, 4/4 za jedan, 2/5 za tri). Poen manje ubacio je Boban Marjanović (uz devet skokova), Raško Katić je meč završio sa 15, a Čarls Dženkins sa 10. Rebić i Blažič su ubacili po devet, Lazić četiri, Tejić tri, a Radenović dva.

Novajlija u timu Zvezde, Oleksandr Lipovij za 11 minuta na parketu imao je dva pokušaja (jedan za dva, jedan za tri), ali nije uspio da pogodi. Upisao je skok i ukradenu loptu.

Goste iz Skoplja predvodio je Stefan Sinovec sa 17 poena. Aleksandar Cvetković, koji za MZT igra na pozajmici iz Zvezde, ubacio je 14, a Stojanovski 11.

Mirna utakmica tri i po minuta prije kraja umalo nije prerasla u opštu tuču, kada su se pokoškali mladi Marko Tejić i iskusni Gjorgji Čekovski, poslije jednog faula nad igračem crveno-bijelih. Epilog "frke" bilo je isključenje obojice.


Pobjeda Mege u Mađarskoj

Košarkaši Mega Vizure pobijedili su u gostima Solnok 66:61 (18:17, 9:18, 24:9, 15:17).
Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Novica Veličković sa 18 poena i devet skokova. Ratko Varda je završio utakmicu sa 15 poena i sedam skokova, a Nemanja Krstić sa 14 poena.
Ekipu Solnoka predvodio je Strahinja Milošević sa 16 poena. Mega poslije 24 kola ima 11 pobeda, dok je Solnoku ovo bio 17. poraz. Cedevita je bez problema pobijedila Igokeu sa 74:60.
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC