• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA: Ukrajincima rok do 15. maja

FIBA Evropa na sastanku u Minhenu dala Ukrajini da još mjesec i po dana "fore" da odluče da li su kadri da organizuju Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Ukrajina je nakon krize u toj zemlji dobila dodatno vrijeme da presipita svoje mogućnosti i pruži uvjerenje Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) da li je sposobna da organizuje Eurobasket naredne godine.

Na sastanku borda FIBA Evropa održanom u Minhenu odlučeno je da se Ukrajincima produži rok do 15. maja. Na sastanku je istaknuto da svi u FIBA imaju razumevanja za novonastali problem Ukrajine, zbog čega im je dato još nešto više od mjesec dana da se "presaberu".

Takođe je odlučeno da se u međuvremenu pripremi "rezervni plan", odnosno da se razmotre kandidature drugih država, koje bi mogle da zamene Ukrajinu kao domaćina Eurobasketa 2015, ako dođe do toga da oni ne budu u mogućnosti da organizuju šampionat.

Još početkom marta, kada je počelo da se šuška o tome da će Ukrajinci ostati bez domaćinstva EP 2015. spremnost da organizuju prvenstvo pokazale su Grčka i Francuska, u igri je i zajednička kandidatura Letonije, Estonije i Litvanije, dok je i Srbija istakla da postoji načelno interesovanje da ona ugosti najbolje košarkaše Starog kontinenta.

Konačna odluka da li će Eurobasket 2015. biti organizovan u Ukrajini, odnosno ime novog domaćina u slučaju njihovog odustajanja biće poznata 15. maja, posle novog sastanka Borda FIBA Evrope u Minhenu.

EP juniora prebačeno u Bugarsku

Na sastanku u Minhenu odlučeno je da šampionat Evrope za igrače do 18 godina (divizija B), koji je ovog ljeta trebalo da se održi u Donjecku, bude izmješten, a kao prva alternativa ponuđena je Bugarska. Čelnici FIBA istakli su da će takav potez omogućiti Ukrajincima da se "maksimalno koncentrišu i posvete projektu Eurobasket 2015".

(MONDO, Foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC