• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost ne smije da izgubi, a Partizan?

Veoma važan meč za odlazak na F4 ABA lige igra se u ponedeljak u Podgorici. Poraz crno-bijelih mogao bi da donese "vječiti" derbi u polufinalu...

Crvena zvezda Telekom biće prvi, a Cedevita drugi nosilac u "kosturu" završnog turnira ABA lige.

Za preostala dva mjesta bore se Partizan (16-8), Cibona (16-8) i Budućnost (15-9), a mnogo toga biće jasnije u ponedeljak kasno uveče, poslije mečeva Široki - Cibona i Budućnost - Partizan.

Situacija je "najčistija" iz vizure Podgoričana.

Ako izgube, sigurno će biti peti, čak i uz poraze Cibone od Širokog i od Zvezde u posljednjem kolu. Budućnost bi mogla da sustigne "cibose", ali uzalud, jer bi rival bio bolje plasiran na osnovu međusobnog skora (65:55, 72:79).
TRADICIJA NA STRANI CRNO-BELIH

Košarkaši Partizana u posljednjih pet i po sezona imaju četiri pobjede i jedan poraz na gostovanjima u Podgorici. U tom periodu protiv Budućnosti imaju pet pobjeda i poraz na svom parketu, kao i trijumf u polufinalu F4 u Ljubljani 2011. godine.

SEZONA 2008/09: Budućnost - Partizan 64:71

SEZONA 2009/10: Budućnost - Partizan 59:65

SEZONA 2010/11: Budućnost - Partizan 61:65

SEZONA 2011/12: Budućnost - Partizan 76:68

SEZONA 2012/13: Budućnost - Partizan 62:81

Zato ekipa Igora Jovovića ima izraženiji imperativ pobjede u derbiju 25. kola, mada mladi stručnjak čini sve da rastereti igrače.

"Gotovo svaki tim se tokom sezone pojačao sa dva-tri igrača. Mi se nismo pojačavali, već smo samo gubili igrače. Osigurali smo plasman u Evrokup i učinićemo sve da napravimo još veći iskorak", rekao je Jovović.

"Želimo da odigramo dobar meč i predstavimo se publici u dobrom svijetlu, a ako se time nađemo u prilici da se borimo za Fajnal for, utoliko bolje".

Partizan ove sezone ima, za svoje standarde, prosječan učinak na gostovanjima u ABA ligi (6-6), ali proljetos je stigao do titule uprkos još lošijem skoru (5-8).

Crno-bijeli zahvaljujući decembarskoj pobjedi nad "đetićima" u hali Pionir (72:65) imaju taj luksuz da ih čak i poraz do šest poena razlike zadržava na kursu za Fajnal for. Ali...

Takav ishod bi - u kombinaciji sa pobjedom Cibone u Širokom - značio da je na pomolu sudar Zvezde i Partizana u polufinalu, odnosno da će Srbija najesen startovati u Evroligi sa "samo" jednim predstavnikom!

Da bi se to izbjeglo i da bismo na Fajnal foru u Beogradu gledali dva srpsko-hrvatska obračuna, Zvezda bi u posljednjem kolu morala da sruši Cibonu u Zagrebu, a Partizan da pobijedi Cedevitu kod kuće.

"Svjesni smo i snage protivnika i važnosti utakmice. Sport je zanimljiv jer je nepredvidiv, a kada se nađu dva jaka i motivisana tima, kao u ovom slučaju, teško je prognozirati ishod", izjavio je Duško Vujošević.

Njegov tim obično u "Morači" ima glasnu podršku navijača iz Crne Gore, ali se domaćin utakmice ovog puta postarao da oduzme taj faktor znatno višim cijenama ulaznica za pristalice crno-bijelih.

"I mi bismo uradili sve da napravimo domaću atmosferu za ovakav meč. Na drugoj strani, ne volim da navijači Partizana bilo gdje budu diskriminisani, ali naša najveća snaga je u nama. Vjerujem da smo u stanju da na adekvatan način obavimo zadatak koji je ispred nas".

Aktuelni šampion otputovao je za Podgoricu na krilima pobjede nad Makabijem, ali slabiji za Tarensa Kinzija, koji je odlučio da odgovor na problem skočnog zgloba potraži kod kuće, u SAD.

Strateg Budućnosti smatra da je Partizan i oslabljen - favorit.

"Prepustio bih im tu ulogu, što zbog iskustva igranja u ambijentu kakav će biti, što zbog kvaliteta".

"Prije nekoliko dana su pobijedili veliki Makabi i samo to dovoljno govori kakav kvalitet imaju. Motor tog tima je Bogdan Bogdanović, najperspektivniji bek u Evropi, koji troši dosta lopti i Partizanova igra zavisi od njega. Tepić i Pavlović su fizički dominantni na svojim pozicijama, a uz to imaju veliko iskustvo", objasnio je Jovović.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC