• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Štemberger završio sezonu

Igokea ostala bez Siniše Štembergera koji će zbog povrede prsta propustiti posljednje kolo ABA lige, ali i završnicu prvenstva BiH.

Težak udarac za Igokeu pred posljednje kolo ABA lige i odlučujuću utakmicu za plasman u Evrokup, te borbu za šampionsku titulu u BiH.

Jedan od najboljih igrača Igokee ove sezone Siniša Štemberger povrijedio je prst na desnoj ruci na treningu pred meč sa Cedevitom, zbog čega nije ni igrao u Zagrebu, a povreda je teže prirode i on se neće vraćati na parket do kraja sezone.

Štemberger je povrijedio tetivu srednjeg prsta desne ruke, a povreda je takva da će morati mirovati najmanje šest sedmica što za njega znači i kraj sezone.

„Povreda je dosta ozbiljna, na šuterskoj ruci je, na srednjem prstu, otišla mi je tetiva i prst mi jednostavno nema funkciju. Oporavak tetive trajaće bar šest sedmica, kako kažu doktori, tako da je vrlo izvjesno da je za mene sezona završena“, potvrdio je Štemberger za MONDO.

Igokea će tako bez Štembergera pokušati da se pobjedom nad Širokim u posljednjem kolu ABA lige, u nedjelju 30. aprila, domogne šestog mjesta na tabeli koje vodi u Evrokup.

Za to će joj doduše trebati i poraz MZT u utakmici protiv Radničkog koja se igra dan ranije u Skopju.

Ono što je važnije, Štemberger, koji je ove sezone u ABA ligi bilježio prosječno devet poena, 2,2 skoka i 2.3 asistencije po utakmici i bio jedan od najboljih pojedinaca Igokee, neće biti na raspolaganju treneru Vladi Jovanoviću u završnici prvenstva BiH.

Borba za prvaka BiH, ove godine imaće dvostruki značaj s obzirom da će BiH najvjerovatnije ostati sa samo jednim mjestom u ABA ligi, a ono je rezervisano samo za šampiona.

„U Ligi BiH moramo da odbranimo šampionsku titulu, to nam je važnije trenutno od Evrokupa. Nedostajaću ekipi u tom dijelu, ali imamo dobrih igrača u ekipi i mislim da me mogu odmijeniti“, rekao je Štemberger.

(G. Arbutina – MONDO, Foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC