• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Radnički spasio Široki od "fenjera"

Široki je na "Pecari" poražen od Cibone 73:84 (27:19, 12:25, 20:22, 14:18) i može da zahvali Radničkom što nije dotakao dno tabele ABA lige.

Cibona je rutinski slavila na "Pecari" u pretposljednjem kolu i preskočila po broju pobjeda Partizan, koji se večeras sastaje sa Budućnosti u Podgorici. Zagrepčani su nanijeli Širokobriježanima 19. ovosezonski poraz i od ishoda meča u Kragujevcu, gdje su se u istom terminu sastali Radnički i Zadar zavisila je "fenjeraška" pozicija koju nastoje da izbjegnu Hercegovci i Dalmatinci.

Kragujevački tim Mute Nikolića, boreći se za koeficijent Srbije u omjeru sa Hrvatima, učinio je usput uslugu ekipi sa "Pecare" i ostavio Zadar na samom dnu tabele regionalnog takmičenja - 79:74 (17:23, 16:16, 23:12, 23:23).

Široki zbog boljeg međusobnom omjera sa Zadranima nije na posljednjem mjestu pošto oba tima imaju isti odnos pobjeda i poraza (6- 19).

Ipak, učenici Ivana Velića dali su maksimum u ponedjeljak i odlično su počeli utakmicu protiv Zagrepčana. Prvi period susreta na svom parketu su riješili u svoju korist sa +8 (27:19).

Međutim, gosti su u drugoj četvrtini najprije smanjili zaostatak, a onda i prešli u vođstvo (34:36). Poslije rezultatske klackalice, Cibona je u posljednjem minutu uspjela da stigne do pet koševa prednosti zahvaljujući sjajnom izdanju Darija Šarića, koji je trojkom i defanzivnim skokom zaključio odličnu partiju gostiju u drugom kvartalu (25:12).

Treći period su Velićevi igrači držali egal (20:22) i pred odlučujućih 10 minuta gubili sa sedam razlike uspjevši da zadrže nadu u preokret.

Ipak, sve nade su ugašene već poslije nekoliko minuta posljednjeg perioda kada su "cibosi" otišli na +15 (77:62) i praktično prelomili utakmicu.

Najbolji u taboru Širokog bili su Džonatan Džons sa 14 poena, Drago Pašalić i Džamar Jang sa po 13, Ivan Buva je postigao 12, a dvocifren učinak imao je još i Ivan Opačak (11).

Kod gostiju iz Hrvatske prva imena bili su Dario Šarić i Ivan Siriščević sa po 20 pogodaka. Šarić je uhvatio i 11 lopti pod obručima, dok je Siriščević imao stoprocentan šut izvan linije 6.75 - četiri od četiri!


Posljednji meč ove sezone, Široki će odigrati u Laktašima protiv Igokee, kojoj je neophodna pobjeda i poraz MZT-a od Radničkog u Skoplju kako bi izborila plasman u Evrokup. Zadar će u posljednjem kolu biti domaćin ljubljanskoj Olimpiji i od ove dvije utakmice zavisiće kome će na kraju regionalnog dijela pripasti "fenjer".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC