• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velić: Nije košarka šutiranje trojki...

Trener Širokog Ivan Velić bio je razočaran porazom od Cibone, ali i igrom svojih izabranika u pretposljednjem kolu ABA lige.

"Cibosi" su u ponedjeljak predveče osigurali plasman na Fajnal for regionalnog takmičenja sigurnom pobjedom na "Pecari" - 79:74 (17:23, 16:16, 23:12, 23:23), a večernjim trijumfom Partizana u Podgorici - 61:65 (17:14, 11:16, 14:16, 19:19) i zvanično smo dobili sva četiri učesnika završnog turnira u Beogradu.

Ali nismo dobili parove polufinala, kao ni ko će regularni dio sezone okončati na posljednjoj, "fenjeraškoj" poziciji i time izgubiti pravo nastupa u ABA ligi sljedeće sezone.

Na posljednjem mjestu su nakon pretposljednje runde poravnati Široki i Zadar (6-19), ali Hercegovci imaju bolji međusobni skor od dalmatinskog kluba.

Poslije poraza od Cibone, trener ekipe sa "Pecare" bio je razočaran igrom svojih izabranika, posebno naglasivši da je upisan "ubjedljiv poraz iako su njegovi igrači pogodili čak 14 trojki".

"Izuzev prvih 15 minuta nismo odigrali kako treba. Čini mi se da smo stali kod rezultata 34:28. Umjesto da promijenimo ritam, zaboravili smo na odbranu. Nije bilo potrebne energije koja nas je krasila. Pogodili smo 14 trojki, a izgubili ubjedljivo, što je samo dokaz da se košarka ne može bazirati samo na šutu",
rekao je Velić.

Vicešampionu Bosne i Hercegovine u posljednjem kolu predstoji gostovanje prvaku Igokei, kojem takođe gori pod nogama ukoliko želi plasman u Evrokup. "Igosi" moraju da pobijede Široki i da se nadaju porazu MZT-a od Radničkog u Skoplju. S druge strane, Zadrani dočekuju ljubljansku Olimpiju na svom parketu i pobjeda ih, uz poraz Širokog, ostavlja u ABA ligi. Međutim, Velića "matematika" ne zanima...

"Idemo u Laktaše da pokušamo dobiti Igokeu i da se spasimo. Sve ostalo su kalkulacije u koje ne treba ulaziti. Uostalom, zar Zadar ne može da izgubi od Olimpije. Ali, naša obaveza je da igrom pokušamo doći do pobjede u posljednjem kolu", naglasio je trener Širokobriježana.

Njegov kolega s klupe Cibone Slaven Rimac poželio je Hercegovcima da (prije Zadra) izbore opstanak.

"Pozicija na tabeli između Cibone i Širokog jasno pokazuje i razliku u kvalitetu. Bez obzira na lošu prvu četvrtinu, uspjeli smo da se vratimo. Jako sam zadovoljan načinom na koji smo odigrali do kraja. Sve ide po planu. Idemo dalje, borićemo se jednako do kraja, do F4. Širokom iskreno želim da opstane u ligi", izjavio je RImac.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC