• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Uspjeh uprkos aparthejdu

Trener Partizana poslije pobjede u Podgorici izjavio da su duh, moral, inat i navijači odveli njegov tim na Fajnal for ABA lige.

Duško Vujošević je poslije trijumfa, kojim je Partizan prišao blizu trećeg mjesta na tabeli i polufinalnog duela sa Cedevitom, dao izjavu u kojoj se manje bavio utakmicom, a više rekapitulacijom ovosezonskog nastupa u regionalnom takmičenju.

Budućnost je u direktnom okršaju za odlazak na završni turnir savladana rezultatom 65:61, mada je nekoliko minuta prije kraja bilo čak 13 poena razlike.

"Svima je jasno koliko je važna ova pobjeda, a većini i koliko je do nje bilo teško doći. Našem protivniku, koji je ozbiljan klub i ozbiljan tim, pobjeda na domaćem terenu je omogućavala opstanak u igri za Fajnal for", počeo je Vujošević.

Crno-bijeli kolo prije kraja imaju skor 17-8, što je bolje od prošlogodišnjih 16-10.

"Mi smo u Jadranskoj ligi imali i nekih poraza koji nisu bili planirani, međutim, to bi trebalo sagledavati kroz povrede igrača, rotacije izazvane tim povredama, na mjesta koja nisu prirodna za određene igrače, kao i kroz tešku finansijsku situaciju izazvanu politikom aparthejda, koja se prema Partizanu vodi prije svega od strane direktora javnih preduzeća, koji su i članovi Upravnog odbora fudbalskog kluba Crvena zvezda".

Trener Partizana tvrdi da zbog toga aktuelni šampion "nije u ravnopravnoj situaciji sa ostalim klubovima koji se bore za vrh tabele".

"Međutim, neki partizanski duh, moral i inat, daju nam snagu. Naravno i ogromna podrška navijača, kojih je u 'Morači' bilo u onoj mjeri u kojoj su uspjeli da dođu do karte i ja im zahvaljujem na prisustvu", završio je Vujošević.

Crno-bijele očekuje put u Krasnodar, na meč 12. kola ABA lige protiv Lokomotive Kubanj, a Cedevita će u Pioniru gostovati najvjerovatnije u ponedjeljak.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC