• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šou Lejkersa - 51 poen za četvrtinu!

Durant sve bliži "letećem Majklu", a u moru sivila ove sezone Lejkersi postavili klupski rekord po broju poena u jednoj četvrtini.

LA Lejkersi pružili su nestvarnu igru u trećoj četvrtini utakmice sa Njujorkom i najviše zahvaljujući izdanju u tom periodu meča stigli do ubjedljivog trijumfa 127:96.

"Jezerdžije" su za 12 minuta ubacile 51 poen, što u istoriji nikada prije toga nisu uspjele! Takođe, Lejkersi su imali fantastičnih 18 od 28 u šutu za tri poena, što je za jedan pokušaj slabije od njihovog najboljeg rezultata.

Zanimljivo da je tim iz Los Anđelesa u prvoj dionici postigao samo 14 koševa. Igrač Niksa Karmelo Entoni bio je najbolji akter meča sa 29 poena i devet skokova.

VIDEO

Kevina Duranta dijele još samo četiri meča od rekorda Majkla Džordana, koji je sezoni 1986/87 na 40 uzastopnih mečeva postigao 25 ili više koševa.

U duelu sa Dalasom, Durent je ubacio 43 poena, ali ni njegov 36. uzastopni učinak 25+, nije bio dovoljan za pobjedu Oklahome koja je poslije produžetka izgubila od Teksašana sa 128:119.

Uz Durenta koji je u ličnu statistiku upisao i šest asistencija i pet skokova, u poraženom timu istakao se i oporavljeni Rasel Vestbruk sa 23 koša, sedam skokova i osam asistencija.

Vestbruk je imao i šut za pobjedu u regularnom toku meča ali ni on, kao ni Nijemac Dirk Novicki na suprotnoj strani, nisu bili precizni pa je odluka o pobjedniku pala u dodatnih pet minuta.

Novicki se kasnije iskupio jer je, od ukupno 32 poena, sedam ubacio u produžetku. Pritom, njemački as je deset puta bio najviši u skoku i ostvario šest asistencija. Značajan udio u pobjedi Dalasa imao je i Španac Hose Kalderon sa 22 koša, uključujući posljednji u regularnom dijelu susreta poslije kojeg je uslijedio produžetak.

Dalas - Oklahoma 128:119 (produžetak)
Klivlend - Toronto 102:100
Orlando - Portland 95:85
L.A. Lejkers - Njujork 127:96

(MONDO, Foto: AP Photo/Mark J. Terrill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC