• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boris Bakić za MONDO: Delije ispred Grobara

Crnogorski bek za naš portal govorio o Igokei, Fajnal-foru, reprezentativnoj košarci, Dušku Ivanoviću i Saši Đorđeviću, mečevima protiv rođenog brata…

Podgoričanin Boris Bakić (28), koji igra na pozicijama plejmejkera i beka, ostvario je pristojnu karijeru u bivšoj Jugoslaviji. Igrao je za tri najveća kluba u Srbiji (Crvena zvezda, Partizan i Radnički), a do dolaska u Igokeu na početku sezone, branio je boje skopskog MZT-a.

Poslije pet uzastopnih poraza u regionalnom takmičenju, Igokea je od ekipe koja je pretendovala na završni turnir ABA lige kompromitovala i nastup u Evrokupu sljedeće sezone. “Igosima” je za prolaz neophodna pobjeda nad Širokim u Laktašima u posljednjem kolu uz trijumf Radničkog u Skoplju protiv MZT-a zbog lošijeg međusobnog skora sa šampionom Makedonije.

„Uopšte ne mogu da objasnim razloge zbog kojih smo poraženi na pet prethodnih utakmica. Na treninzima odlično radimo, u ekipi vlada dobra atmosfera i zaista nemam odgovor na to pitanje. Ali nije još sve izgubljeno u bici za Evrokup jer ako dobijemo Široki, a MZT izgubi od Kragujevčana proćićemo dalje“, rekao je Bakić na početku razgovora za MONDO.

Ugovor ga veže do kraja sezone i ne zna hoće li ostati u Aleksandrovcu, gdje je od dolaska prošlog ljeta ostvario učinak od prosječno četiri poena za oko 15 minuta provedenih na parketu.

„Ugovor sa Igokeom imam do juna, što se mene tiče ja bih ostao ako dobijem ponudu za produžetak saradnje, ali to je pitanje za rukovodstvo kluba. Doduše i rano je da razmišljam o tome jer ima još jedno kolo u ABA ligi i predstoji nam šampionat BiH, gdje želimo da odbranimo titulu. Najprije da to ostvarimo, a onda ćemo sjesti i razgovarati“.



Prema njegovim riječima najbliži šampionskom prstenu u ABA ligi su Crvena zvezda i Partizan zbog domaćeg terena i navijača, koji će sigurno da ispune „Kombank arenu“ tokom završnog turnira (od 25. do 27. aprila).

„Fajnal-for je kup takmičenje i nema mjesta za popravni. Beogradski timovi su u blagoj prednosti zog domaćeg terena, ali ni Zagrepčani po dosad prikazanom nisu bez šansi. Cedevita igra jako dobro, a Cibona ima veliko samopouzdanje. Međutim, Partizan je iskusno tempirao formu i ponovo ima tim za najviše domete, ali ipak, ako gledam dosadašnji dio sezone, Zvezda ima najveće šanse za titulu“.

Navijači „vječitih“ rivala važe za ponajbolje i u evropskim okvirima, ali Bakiću su ipak bolje (draže) i bučnije tribine kad su obojene u crveno-bijelo.

„Navijači će biti veliki 'vjetar u leđa', i crno i crveno-bijeli imaju fantastičnu podršku, ali obzirom da mi je draža Zvezda, meni su i 'Delije' za nijansu bolje od 'Grobara'“, dodao je Podgoričanin.

Braneći boje Partizana i kragujevačkog Radničkog često je u karijeri imao priliku da odmjeri snage protiv rođenog brata Bojana, trenutno igrača valjevskog Metalca.

„Igrao sam mnogo utakmica protiv brata i na terenu se nismo štedjeli. Čak i nekoliko finala dok je on igrao za vršački Hemofarm, a ja crno-bijele. Sigurno je da imam pozitivniji skor od Bojana, a što se tiče titula, tu smo izjednačeni. On je osvojio Jadransku ligu, a ja prvenstvo“.

Aktuelni selektor fudbalera Bosne i Hercegovine Safet Sušić je svojevremeno dok je igrao za Sarajevo izjavio da će „fizički braniti brata Seada, koji je tada igrao za Zvezdu, ako neko od njegovih saigrača bude previše grub na terenu“.



„Ja nisam kao Safet. Mi jesmo braća, ali smo na parketu bili ljuti rivali jer svako od nas je želio da pobijedi i ostvari uspjeh. Na tim mečevima sam želio da Bojan ima odličan učinak, ali da moj tim pobijedi na kraju“.

Crnogorska reprezentacija je bez Borisa Bakića na prethodnom Evropskom prvenstvu u Sloveniji osvojila skromno 17. mjesto, a za plasman na naredni Evrobasket moraće da odigra kvalifikacije protiv selekcija Izraela, Bugarske i Holandije.

„Imamo kvalitetnu reprezentaciju ali trebamo vidjeti ko će se odazvati pozivu. Prvenstveno mislim na NBA centre Nikolu Pekovića i Nikolu Vučevića, ali realno, po kvalitetu treba da prođemo na Evrobasket. A da li se nadam pozivu? Normalno da nadam, ali odluka je na selektoru Luki Pavićeviću“.

Crnogorac smatra da će Bosni i Hercegovini put na Evropsko prvenstvo biti nešto teži u konkurenciji Velike Britanije i Islanda.

„Novi selektor BiH Duško Ivanović je veliki stručnjak i predstavljaće veliku prednost reprezentacije. Glavni rival će im biti Velika Britanija, ali i to zavisi hoće li se odazvati igrači poput Luola Denga, Džoela Frilenda ili Pops Mensa-Bonsua. Vjerujem da će biti neizvjesno, ali mislim da BiH može da se kvalifikuje u Ukrajinu, pod uslovom da zbog krize uopšte bude organizovala Evropsko prvenstvo. Uostalom, 'zmajevi' su dokazali kvalitet i na prethodnom šampionatu u Sloveniji gdje su za dlaku ispali u grupnoj fazi“.

Srbija s druge strane je izborila direktan plasman na EP, a „orlovima“ predvođenim novim selektorom Aleksandrom Đorđevićem, ovog ljeta predstoji Svjetsko prvenstvo u Španiji.

„Sale Đorđević je bio jedan od najboljih igrača na ovim prostorima, to je sigurno. Sad, kako će se snaći u ulozi selektora, to ne znam. Vidjećemo po rezultatima kakav je trener. Sigurno će imati dobru atmosferu u ekipi, a i imaće pomoć iskusnog Miroslava Mute Nikolića. Što se tiče grupe za SP (Španija, Francuska, Brazil, Egipat i Iran, prim. aut) užasno je teška, ali ako svi budu zdravi i ako se svi budu odazvali, vjerujem da mogu proći. Srbija ima dobar tim, tu nema dileme bez obzira na ime protivnika. Nekad su te najteže utakmice najlakše za igranje. Ja se nadam iskreno da će proći“, prognozirao je Bakić.

(Nebojša Šatara, MONDO, foto: KK Igokea, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC