• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uniks Kazanj - ruska kaznena ekspedicija

Crvenu zvezdu Telekom očekuje izuzetno jak protivnik u borbi za finale Evrokupa. Upoznajte Uniks.

Uniks je jedna od ekipa sa najmanje poraza u Evropi, u cijeloj sezoni!

Samo dvije ekipe pobijedile su od septembra mjeseca ovu "kaznenu ekspediciju" napravljenu za učešće u Evroligi. To su krajnje prosječni timovi - belgijski Ostende u drugoj fazi Evrokupa (78:75) i u VTB ligi je to ekipa Kaleva.

U regionalnoj ligi su sezonu završili kao prvi na tabeli, u grupi A ispred Lijetuvasa, Lokomotive Kubanj i Nižnjeg Novogoroda sa skorom 17-1.

U Evrokupu je učinak 19-1, poslije grupne faze i 10-0 (prosječna razlika +21), igrali u last 32 i imali 5-1, nakon čega su uslijedile četiri pobjede, dvije nad Nimburkom (ukupno sa 50 poena razlike) i dvije nad Ankarom (ukupno sa 49 poena razlike).

Ekipu vodi odlični italijanski trener Andrea Trinkijeri a tim je sastavljen od iskusnih i skupih zvijezda.

Prva zvijezda i najbolji strelac je bivši igrač LA Lejkersa, dvadesetpetogodišni Endrju Gaudelok sa 20 poena po meču u VTB ligi, i 19,3 koševa u Evrokupu.

Ostatak "stranog" dijela ekipe čine Amerikanci Tivajn Meki, Čak Eidson (eks Makabi, Barselona...) i Luk Harangodu, kao i Grci Zizis (igrao za CKSA, Sijenu...), Vujukas (eks Olimpijakos i Panatinaikos) i Kajmakoglu (eks Panatinaikos).

Od Rusa, tu su sadašnji i bivši reprezentativci Dmitri Sokolov (došao iz CSKA), Nikita Kurbanov (eks CSKA, Spartak...) Sergej Bikov (igrao za CSKA i Lokomotivu), Pavel Sergejev, Pavel Antipov, Jevgenij Kolešnjikov i bjeloruski reprezentativac Vladimir Veremenko.

Prva utakmica između Zvezde i Uniksa igra se u srijedu 2.aprila u Kombank Areni, a revanš sedam kasnije u hali koja prima 7.000 ljudi, u Kazanju, 3000 kilometara od Beograda.

Zanimljivo je da ako prođe u finale Evrokupa, Zvezdu ne očekuje ništa slabiji protivnik, pošto će to biti ili Valensija koja je druga u ACB ligi sa skorom 21-3, ili Nižnji Novogorod, koji je jedini tim ove sezone koji je pobijedio Zvezdu u Beogradu, pored Lokomotive, Panatinaikosa i Makabija!

ZVEZDA IGRALA SA UNIKSOM PRIJE SAMO 14 MJESECI

Mnogi su već zaboravili da su crveno - bijeli igrali i prošle sezone u Evrokupu sa Uniksom, koji je tada vodio Aca Petrović.

Zvezda je nadahnutom igrom u Pioniru savladala Uniks sa 81:73, ali je prethodno ubjedljivo poražena u Kazanju sa 78:59. Obje utakmice igrane su u grupnoj fazi takmičenja.

I obje ekipe su drastično promijenile sastave u odnosu na taj period.

U Uniksu su tu zapravo samo Eidson, Kajmakoglu, Vujukas, Veremenko i Antipov a kod Zvezde su iz te ekipe i danas tu Nelson, Katić, Mitrović, Lazić i Simonović.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC