• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovanović:Biće teško.Velić: Na pobjedu

Međusobnim duelom Igokea i Široki zatvaraju ovosezonski nastup u ABA ligi. Već razmišljaju o narednoj sezoni.

Igokea je trenutno na sedmom mjestu sa 12 pobjeda i 13 poraza, dok se Široki sa Zadrom bori za opstanak. Dugo je igokea bila i u igri za finalni turnir, ali serija od pet uzastopnih poraza ih je koštala plasmana. I dalje su u igri za Evrokup. Na drugoj strani Široki ima šest pobjeda i 19 poraza i ukoliko budu posljednjeplasirani, naredne sezone (po pravilima koja su važila do sada) sigurno neće igrati regionalno takmičenje.

"Mi smo u dijametralno suprotnim situacijama.Široki se bori za opstanak, a mi se borimo da se vratimo u formu poslije ovih poraza. Što se tiče utakmice biće sigurno teško. Štembergera smo izgubili najvjerovatnije do kraja sezone, Mirković ima povredu stopala, a Jorović nije trenirao tokom sedmice zbog povrde lista noge. Ipak se nadam da ćemo ga osposobiti za meč", rekao je trener Igokee Vlade Jovanović.

U timu iz Aleksandrovca već razmišljaju o Ligi BiH, gdje će im Široki biti jedini konkurent za titulu. Borba će biti izuzetno bitna, ako Široki obezbijedi opstanak, jer će samo jedan tim iz BiH naredne sezone igrati regionalno takmićenje.

"Imperativ broj jedan nam je plasman u ABA ligu naredne sezone. Ni Široki ne zaostaje za nama što se tiče logistike. I jedan i drugi klub zaslužuju da igraju ABA ligu, a to sad da li bi oni mogli da naprave drugačije preraspodjelu mjesta nije do mene. Po uslovima, koje imaju obje ekipe, dakle sale u Laktašima i Širokom su jako dobre i na nivou su sala u okviru stare Jugoslavije. Sugurno su bolje od Solnokove da ne pominjem ostale neke klubove. I mi i oni imamo taj imperativ i sigurno da egzistencija oba kluba zavisi od nastupa u ABA ligi, ne umanjujući naravno vrijednost bh. lige. Ipak i jedni i drugi će egzistirati na visokom nivou ukoliko se ostvari to mjesto i sigurno da nam je to prioritet u ovom trenutku", rekao je trener Igokee Vlade Jovanović.

Na drugoj strani Ivan Velić, trener Širokog ne razmišlja o eventualnom ispadanju iz ABA lige.

"Uopšte ne razmišljam o varijanti po kojoj ćemo ispasti iz ABA lige. Nekako nisam u tom filmu. Istina imamo problema pred gostovanje u Laktašima, jer nam je dosta igrača povrijeđeno. Praktično nismo imali uslove za normalno treniranje, ali šta da se radi. Momci koji su zdravi vrijedno rade, a nadam se da će do utakmice još neki da se oporave. Upitno je u kojem ćemo uopšte sastavu sa se suprotstavimo Igokei. No, mogu garantovati da ko god istrči na parket daće sve od sebe za pobjedu. Neki mir nam daje i spoznaja da smo u oba ovosezonska susreta slavili protiv Igokee pa zašto ne bismo i u nedjelju", izjavio je Velić.

Meč Igokea - Široki igraće se u nedjelju u Laktašima od 17 časova i 30 minuta (Arenasport 1, RTRS).

(N.B./MONDO: Foto:radioigokea.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC