• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagan poraz Partizana u Krasnodaru

Crno-bijeli izgubili od Lokomotive (84:73), čime su dva kola prije kraja i matematički eliminisani iz trke za četvrtfinale.

Lokomotiva (skor 6-6) "morala" je da dobije utakmicu da bi se izjednačila sa četvrtoplasiranim Galatasarajem i ostala kandidat za plasman u četvrtfinale Evrolige.

Ruku na srce, odradila je zadatak ne bez napora, ali ipak rutinski - 84:73 (16:10, 22:20, 25:15, 21:28).

Partizan se u dva puta vraćao iz dvocifrenog zaostatka, ali poslije serije od 16:2 sredinom treće četvrtine i vođstva domaćih od 54:37, više nije bilo šansi da se nešto ozbiljnije "zakuva" u pogledu konačnog ishoda.

Crno-bjieli su pokvarili skor na 3-9 (u gostima 0-6), tako da više ni teoretski ne mogu da odu dalje.

Ostaje im da u sljedećem kolu protiv Žalgirisa pokušaju da se revanširaju za ubjedljiv poraz u Kaunasu i obezbijede sedmo mjesto u grupi, što i jeste mjera za ono što su prikazali tokom Top 16 faze.

Što se tiče utakmice u Krasnodaru, optimizam navijačima može da ulije nastup Davisa Bertansa, koji je sa 20 poena (šut za dva 4/5, trojke 4/7) nagovijestio povratak u formu nakon višemjesečne pauze i liječenja u SAD.

Sve ostalo svodilo se na povremene bljeskove i previše lako prepuštanje sudbini, u trenucima kada bi protivnik ulazio u serije pogodaka.

Lokomotiva je iz 28 pokušaja ubacila 10 trojki, a sigurno više od pola promašaja desilo se u otvorenim pozicijama za šut.

Partizanove zonske odbrane, posebno čuvena "1-3-1", nisu predstavljale naročitu poteškoću za tim sa toliko inteligentnih košarkaša i odličnih razigravača, poput Kalnietisa, Brauna, Simona, Vilijamsa (kad mu je glava na mjestu)...

Vujoševiću ostaje nada da će te šeme davati bolji rezultat u susretima sa ekipama približnog kvaliteta, kakve su, recimo, Crvena zvezda i Cedevita.

Tada bi i neiskustvo pojedinih igrača Partizana trebalo da bude manje eksponirano, jer nema sumnje da je protiv Lokomotive rezultat trpio i zbog padova koncentracije i loših odluka, a ne samo zbog razlike u kvalitetu i odsustva vjere u pobjedu...

TOK UTAKMICE

Lokomotiva je u šestom minutu povela sa 13:2, ali se u nastavku ispromašivala van linije 6,75 metara (1/7), a Partizan koliko-toliko pribrao u fazi napada i smanjio na 14:10.

Aleks Marić potom je realizovao dva slobodna bacanja za 16:10 nakon prvih deset minuta.
U drugoj četvrtini se rezultat kretao po sličnom obrascu.

Na početku revija trojki Lokomotive (dve Lihodeja i jedna Vilijamsa) za "plus 14" - 24:10, a zatim crno-bijeli hvataju priključak trojkama Bertansa i Bogdanovića. Pavlović je takođe dao doprinos sa dva uspješna prodora pod koš.

Partizan je u finišu prišao na samo tri poena zaostatka (31:28, 33:30), Bogdanović je čak imao dobru šansu da trojkom izjednači na 33:33, ali nije uspio.

Njegov promašaj na drugoj strani je kaznio Jasaitis, pogotkom iz ugla za 36:30.

Mogao je srpski šampion da smanji razliku, ali Gagić je napravio grešku u dodavanju, a Braun nakon ubacivanja iz auta 1,6 sekundi prije kraja uspeo da pored Andrića uhvati loptu i poentira ispod koša - 38:30 (16:10, 22:20).

Najbolji strelci su Braun sa devet i Hendriks sa osam, odnosno Bogdanović sa devet i Bertans sa osam poena.

Treća četvrtina donijela je, vjerovatno, konačni slom Partizanovih nada u iznenađenje, pošto je tim iz Krasnodara stekao čak 18 poena prednosti - 63:45.

Krenulo je odlično po učenike Duška Vujoševića, jer je Pavlović "vezao" pet poena i smanjio na 38:35. Onda je napad stao, a odbrana pukla po svim šavovima.

Lokomotiva je za samo četiri minuta napravila seriju od 16:2, od čega je Lihodej pogodio tri trojke (ukupan njegov šut spolja 5/6), a jednu Jasaitis, za 54:37 u 26. minutu.
Odlični domaćin povećavao je razliku do maksimalnih 67:45 u 32. minutu, a Partizan u poslednja tri minuta smanjio sa 80:61 na dosta podnošljivijih 84:73.

Ipak, činjenica je da se pitanje pobednika nije postavljalo ni u jednom trenutku, čak ni kada su crno-beli zapretili ulaskom u rezultatski egal krajem prvog i početkom drugog poluvremena.

STATISTIKA

LOKOMOTIVA: Grigorjev, Braun 18 (5sk, 7as), Vilijams 7 (6as), Hendriks 12, Kalnietis 2 (8as), Lihodej 15, Jasaitis 13 (7sk), Zubkov, Žukanenko, Marić 9, Ponkrašov 3, Simon 5 (4as).

PARTIZAN: Tepić 8, Lovernj 8 (7sk), Pavlović 13 (4as), Dalo, Milutinov 4, Bogdanović 9 (5as), Gagić 7 (5sk, 4izg), Musli 2, Šalić, Andrić 2, Bezbradica, Bertans 20
(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC