• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Cedevita važnija od Lokomotive

Trener Partizana izjavio da je ekipa u meču protiv Lokomotive loše igrala odbranu, ali i da je mislima već bila u meču posljednjeg kola ABA lige.

Loša odbrana "pik" igre, odsustvo timske odbrane i dekoncentracija, glavni su razlozi petog uzastopnog Partizanovog poraza dvocifrenom razlikom na gostovanjima u okviru Top 16 faze - 84:73.

Naravno, tu je i razlika u kvalitetu i iskustvu, za koju niko nije ni mogao da ospori da je na strani Lokomotive Kubanj.

"Čestitam Lokomotivi na pobjedi. Oni su kvalitetna ekipa, na 'papiru' su bolji od nas, to su prenijeli i na teren. Nama je ipak u glavi bila, za nas važnija, utakmica protiv Cedevite u ponedeljak. Zagrepčani će imati sedam-osam dana da je pripreme, a mi moramo da je igramo po povratku sa napornog putovanja", rekao je Duško Vujošević.

On je dodao da su crno-bijeli u odbrani pravili iste greške kao kada su sa istim rivalom igrali u Beogradu i, takođe, izgubili.

"Nismo dobro branili 'pik', nije bilo kolektivne odbrane. Opet smo loše čuvali Lihodeja, koji nas je u Beogradu naučio da je odličan šuter, mada smo to znali i prije te utakmice. Sada smo ga opet pustili da dođe do nekih otvorenih pozicija".

Vujošević je poručio da se ekipa neće mnogo uzbuđivati zbog toga što je ostala bez šansi za plasman u četvrtfinale Evrolige. To je, ipak, mnogo više bila matematička kombinacija, nego nešto realno i objektivno izvodljivo.

"Meč je završen, samim tim i sva naša razmišljanja o njemu. Sve je usresređeno na ono što je pred nama i od čega nam jako puno toga zavisi".

Cibona i Crvena zvezda Telekom sastaju se u nedelju od 16 časova, a Partizan i Cedevita u ponedeljak od 20.45.

Pobjeda bar jednog od "vječitih" rivala značiće da su polufinalni parovi Fajnal fora isti kao pomenuta dva para posljednjeg kola. Samo ako oba srpska tima izgube, u polufinalu će se međusobno sastati Zvezda - Partizan i Cedevita - Cibona.

Drugim riječima, u slučaju pobjede crveno-bijelih u Zagrebu, dan kasnije u Pioniru će se igrati bez rezultatskog imperativa na obe strane.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC