• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dario Šarić: Od Bobija ne vidim koš!

Krilni centar Cibone, uoči utakmice protiv Crvene zvezde Telekom, imao zanimljivu opasku o tome kako je igrati protiv gorostasa kakav je Marjanović.

Mnogi timovi imaju problema da odbrane ili napadnu koš kad se ispred njih postavi problem od 222 centimetara. Riječ je o Bobiju Marjanoviću, gorostasnom centru Crvene zvezde Telekom, koji i ne mora da skače da bi došao do lopte.

Marjanović je nešto "tanji" u odbrani, pogotovo kada protivnik odigra dobar "pick and roll", ali zato kupi sve lopte kao kruške.

Uoči derbija 26. kola ABA lige u nedelju u Zagrebu, između Cibone i Zvezde, hrvatski novinari su pitali talentovanog krilnog centra "cibosa" Darija Šarića kako je to igrati protiv Marjanovića.

Evo odgovora:

"Kad oni postave zonu, a ja stanem u visini bacanja, od njega ne vidim koš. To je grozan osjećaj. Osim što ima 222 cm ima i ogroman raspon ruku, valjda 240 cm. Ali, ne bojimo se ni njega".

Pred meč sa Zvezdom, utakmice koje su u ondašnjoj državi privlačili mnogo pažnje, u hrvatskoj javnosti sa priličnom dozom ljubomore i zavisti gledaju prema Beogradu i podršci koju košarkaši Partizana i Zvezde uživaju tokom cijele sezone. To je u Hrvatskoj rijetkost.

"Oni sa tom podrškom pobjede i nekog boljeg od sebe. Ovo nam je posljednja domaća utakmica u ABA ligi i volio bih doživjeti da se stoji u prolazima u dvorani, da bude kao kada je igrao moj otac, kada je navijača bilo toliko da si da ih zamoliš da se pomjere da bi mogao da izvedeš aut", kaže Šarić.

Cibona nema imperativ pobjede, jer se, kao i Zvezda, već plasirala na završni turnir ABA lige. Ali, uvijek je lijepo skinuti skalp Zvezdi.

"Kada o tome razmišljam uvijek se sjetim Olimpijakosa koji je dvaput na Fajnal for Evrolige dolazio neopterećen i oba je puta slavio...", rekao je Šarić.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC