• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katić: Hoćemo pobjedu i Cibonu u polufinalu

Dan uoči gostovanja Ciboni, iskusni centar najavio da Crvena zvezda neće kalkulisati u Zagrebu. Želi duel sa "vukovima" i za mjesec dana.

Sa "ovjerenim" prvim mjestom na ligaškoj ABA tabeli i mislima u polufinalu Evrokupa, košarkaši Crvene zvezde pripremaju se za gostovanje Ciboni (nedjelja, 16.00).

Tim Dejana Radonjića potrošio je u srijedu uveče ogromnu energiju u pobjedi nad Budiveljnikom, ostvarenu posle produžetka. Od tada je koncentrisan na odlazak u Hrvatsku, dan ranije nego što je bilo predviđeno.

O pobjedi nad Budiveljnikom...

"Na kraju se gleda samo rezultat koji je fenomenalan. Posebno nas raduje što smo ih natjerali na veoma mali broj poena jer smo sa tom željom i ušli u utakmicu".

Posljednje kolo ABA lige donosi dva srpsko-hrvatska derbija. Sastaće se učesnici završnog turnira: Cibona - Crvena zvezda Telekom i Partizan - Cedevita. Ako bar jedan beogradski klub pobijedi, iste parove gledaćemo i u polufinalu Fajnal fora. Ako pobijede klubovi iz Zagreba, u polufinalu ćemo gledati gradske derbije.

Dakle, crveno-bijeli bi već u nedjelju mogli da zakažu za posljednji vikend aprila još jedan, važniji duel sa Cibonom. Taj meč bi bio vrijedan plasmana u Evroligu.

"Utakmica sa Cibonom dolazi u nezgodnom trenutku. To je posljednji meč u ligaškom dijelu ABA lige i za nas nema rezultatski značaj jer smo već obezbijedili prvu poziciju. Ipak, meč je značajan za koeficijent za Srbiju i pokušaćemo da odigramo još jednu dobru utakmicu. Želimo da završimo ligu bez kalkulacija, kako smo igrali do sada i da kao veliki tim idemo i u ovoj utakmici na pobjedu", rekao je Katić u izjavi za klupski sajt.

Uporedo sa borbom za plasman u Evroligu, srpski i hrvatski klubovi boriće se za četvrtog učesnika u ABA ligi sljedeće sezone. Jasno je da bi i tu pobjeda Zvezde već u nedjelju mogla da otkloni sve nedoumice i sačuva Srbiji jednu "kartu" više.

"Ponavljam, ne bavimo se kalkulacijama. Mi pred svaku utakmicu razmišljamo samo da odigramo najbolje što možemo i ispunimo zacrtane ciljeve. Od početka sezone smo te ciljeve uglavnom i ostvarivali, a sljedeći i ujedino najveći je da uđemo u Evroligu sljedeće godine. Pokušaćemo da trijumfujemo u Zagrebu u želji da završimo ligu sa što većim brojem pobjeda", rekao je Katić i zatim dodao:

"Što se tiče samog protivnika na Fajnal foru volio bih da to bude Cibona. Najviše zbog toga da bismo u polufinalu imali šansu da pobjedama i u narednoj sezoni Srbija ima dva predstavnika u Evroligi", podvukao je iskusni centar.

PAROVI 26. KOLA

Krka - Solnok 17.00
MZT Skoplje - Radnički 19.00

U nedjelju

Cibona - Crvena zvezda Telekom 16.00
Igokea - Široki 17.30
Zadar - Olimpija 17.30

U ponedjeljak

Mega Vizura - Budućnost 20.45
Partizan - Cedevita 20.45

TABELA:
Crvena zvezda Telekom 21-4, Cedevita 19-6, Partizan 17-8, Cibona 17-8, Budućnost 15-10, MZT Skoplje 12-13, Igokea 12-13, Krka 11-14, Olimpija 11-14, Mega Vizura 11-14, Radnički 9-16, Solnok 8-17, Široki 6-19, Zadar 6-19.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC