• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragić ne zna da li će na Svjetsko prvenstvo

Košarkaš Finiksa istakao da će tek razgovarati sa trenerom, ali i čelnim ljudima Saveza o tome da li će ovog ljeta igrati na Mundobasketu u Španiji.

Goran Dragić pruža odlične partije u dresu Finiksa ove sezone, i jedan je od najboljih Evropljana u NBA ligi.

I dok sa Sansima bije bitku za plej-of, u rodnoj Sloveniji mnogo je važnije pitanje da li će pomoći reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

"Mislim da su mediji napravili preveliku buku u vezi sa tim, a ja još nisam donio odluku da li ću igrati ili ne. Prvo treba da završim sezonu, da sjednem sa Savezom, sa trenerom i donesem odluku o tome... vidjećemo... ne znam da li ćemo igrati plej-of ili ne, ima više faktora", izjavio je u intervjuu za "Glas Amerike" Dragić.

Ono što je izvjesno je da Dragić igra sjajno ove sezone. Iako su Finiksu prognozirali tek 15-16 pobjeda ove sezone, ekipa je iznenadila sve. Predvodi je upravo slovenački reprezentativac kao prvi strijelac i asistent.

"I timu i meni ide super. Niko nije očekivao da ćemo uopšte pobijediti 15-16 utakmica, a do sada smo dobili 42... Imamo jos desetak do kraja, borimo se za plej-of... Mislim da imamo super hemiju među igračima, novi trener Džef Hornasek radi sjajno, i mislim da ako budemo snažni do kraja ovih deset utakmica možemo da uđemo u plej-of, ali i da ne uđemo, mislim da imamo solidnu sezonu iza nas".



Shodno najboljoj sezoni u karijeri i uspjesima kluba, priznaje da je bio razočaran što nije bio dio "Ol star" vikenda u februaru.

"Bio sam malo razočaran kad sam saznao da neću ići na Ol star, ali na kraju znam da je na Zapadu mnogo dobrih igrača i da je vrlo teško izboriti se za to. Bio sam blizu, tako da sve što se dogodilo treba prihvatiti kao dodatnu motivaciju i vjerujem da ću, ako sljedeće godine budem igrao na ovom nivou, opet imati priliku da se nađem tamo".

On je dodao da mu nedostaje i Igor Kokoškov, srpski trener koji se iz stručnog šraba Finiksa preselio na klupu Klivlenda.

"Nedostaje mi, ja sam sam ovdje sam iz Evrope u ekipi, u stvari imam Aleksa Lena, ali pogotovo ako je neko naš iz ex-Jugoslavije, onda je malo lakše. Igor mi je mnogo pomogao, ja mu želim sve najbolje u Klivlendu, čujemo se stalno telefonom i nadam se da ćemo u budućnosti još raditi zajedno", rekao je Dragić i dodao da uprkos obavezama i vremenskoj razlici prati dešavanja u Evroligi i ABA ligi.

(MONDO, foto: MN Press, Beta/AP/Jason Getz)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC