• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinzi se (ne) vraća u srijedu

Trener Partizana izjavio je da u klubu čekaju povratak Tarensa Kinzija iz SAD, iako "najvjerovatnije nema šta da se čeka".

Tarens Kinzi, prema svemu sudeći, više neće nositi dres Partizana, ali moraće da prođe još nekoliko dana, kako bi to postala zvanična informacija.

Amerikanac vuče povredu skočnog zgloba od početka februara i utakmice protiv Cibone u Zagrebu i otišao je u domovinu po mišljenje svog ljekara, nakon što je u Partizanovoj režiji obavio tri pregleda magnetnom rezonancom i to na tri različita mjesta u Srbiji.

"S obzirom na to da je 'preko bola' već igrao neke manje važne utakmice, da je odradio i neke jake treninge, tražili smo od njega da ostane za mečeve protiv Budućnosti i Cedevite, koje su nam od velikog značaja. Međutim, on je insistirao na odlasku kući i nismo mogli da ga zadržimo".

Prema riječima Duška Vujoševića, Kinzijev menadžer se potom javio elektronskom poštom direktoru crno-bijelih Mlađanu Šilobadu i saopštio mu da je pregledom u SAD ustanovljen prekid na dva ligamenta u predjelu zgloba, što se poklapa sa rezultatima posljednje magnetne rezonance kod dr Borisa Petkovića.

"Očekujem da se Kinzi vrati u srijedu. Ako mu je potrebna terapija, sprovodiće se ovdje, jer ne postoje dobri ljekari samo u Americi. Ako se ne vrati, to će biti teška povreda ugovorne obaveze", naveo je Vujošević.

Trener Partizana rekao je da su u klubu od početka pregovora sa Kinzijem, prošlog ljeta, "imali strah od njegove biografije", u smislu da mu se događalo da ode iz kluba prije kraja sezone, kao u Fenerbahčeu.

Ono što je "prelomilo" u pravcu potpisivanja ugovora bila je izuzetna želja igrača da dođe u Partizan i uvjeravanje sa više strana.

"Računali smo da se promijenio i da su ga neke prethodne situacije očvrsnule", objasnio je Vujošević i nastavio:

"On se, osim u jednoj situaciji, veoma dobro ponašao, igrao dobro, solidno trenirao... Dosta toga je ukazivalo da će njegovo dovođenje biti pun pogodak. Možda je nepredvidivost dio njegovog karaktera, tako da je najbolje da sačekamo srijedu i vidimo da li će se vratiti. Mada, najvjerovatnije nema šta da se čeka, jer je on ponio sve svoje stvari".

Na primjedbu da se na utakmicama mogao steći utisak da je Kinzi igrao za Partizan svim srcem i da se nikako nije mogao naslutiti jednostrani prekid saradnje, Vujošević je otkrio detalje razgovora između njih dvojice, nakon drugog snimanja povrijeđenog zgloba, na Vojnomedicinskoj akademiji.

"Rekao mi je da želi da ostane, ali uz molbu da ga razumijem kada povremeno bude tražio da zbog bola propusti trening. S obzirom na to da je stanje njegove povrede objektivizovano i da su stručnjaci dali sud da uz dobro bandažiranje i terapije može dozirano da radi sa ekipom, ja nisam bio spreman da pristanem na to. Meni je najgora stvar kada na taj način stvorim razdor u ekipi, dopuštanjem igraču da radi šta hoće. Jer, onda je to signal i ostalima..."


Vujošević je dodao da su prema Kinziju prilično uredno izvršavane obaveze i da je uvijek bio prvi zbrinut, kada bi klub dobio finansijsku "injekciju".

Čak je otkrio da je njegov menadžer prije oko mjesec dana predložio da počnu pregovori oko potpisivanja novog ugovora, na još jednu sezonu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC