• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Furiozna Zvezda "izabrala" Cibonu

Crveno-bijeli gubili 33 minuta, a onda serijom 18:0 preokrenuli rezultat protiv Cibone u Zagrebu - 67:76 (27:22, 16:13, 14:16, 10:25).

Crvena zvezda Telekom ide na Fajnal for ABA lige kao prva u regularnom toku sezone, sa skorom 22-4 i serijom od šest pobjeda u regionalnom takmičenju!

Crveno-bijeli su i prije gostovanja Ciboni obezbijedili "pol" poziciju, ali su u nedjelju popodne imali priliku da direktno utiču na to sa kim će se sastati u polufinalu završnog turnira, u Kombank areni 25. ili 26. aprila.

I "izabrali" su Cibonu (17-9), koja je porazom na svom parketu, završila ligu na četvrtom mjestu.


Automatski je utvrđen i drugi polufinalni par: Cedevita (19-6) - Partizan (17-8), čiji okršaj u Pioniru, u ponedjeljak uveče, neće imati takmičarski značaj.

Nije mnogo nedostajalo da pa neizvjesnost u vrhu tabele potraje još tridesetak sati, s obzirom na to da se Cibona nalazila u vođstvu od početka utakmice, pa sve do 36. minuta, kada je Čarls Dženkins drugom uzastopnom trojkom preokrenuo na 63:64.

Situacija je počela da se mijenja od 33. minuta i Ciboninih "plus 10" (63:53). Demarkus Nelson je odmah po ulasku u igru postigao trojku, Planinić na drugoj strani promašio "zicer", a Dario Šarić u skoku napravio četvrti faul i otišao na klupu, što je tim Slavena Rimca potpuno izbacilo iz kolosijeka.

Zvezda je pomenutim trojkama Dženkinsa dodatno ubacila domaćinu "vodu u uši", Cibona više ni na koji način nije mogla da poentira, ni šutevima za tri poena, ni isforsiranim individualnim akcijama pod košem.

Crveno-bijeli su na drugoj strani koristili svaku grešku "vukova sa Tuškanca", čiju sudbinu je dva minuta prije kraja zapečatio Jaka Blažič i to trojkom iz okreta u posljednjem sekundu napada - 63:71.

Serija gostiju je košem Nelsona iz kontre otišla na 20:0, da bi je tek onda prekinuli Rozić i Siriščević po jednim slobodnim bacanjem... Simonović je, potom, postigao još jednu trojku. Za svaki slučaj!

VIDEO


Svjesni značaja meča, domaćini su od starta krenuli žestoko. Džerel Blesingejm im je u šestom minutu trojkom donio "plus sedam" (20:13).

Dejan Radonjić je tajm-autom trgao svoj tim, koji je u naredna tri minuta stigao do izjednačenja (22:22), ali su domaćini do kraja prvog dela igre serijom 5:0 opet stigli do osjetnije prednosti (27:22).

To je osokolilo Zagrepčane, koji su u nastavku dodatno "nagazili", a odličnom odbranom zadali probleme crveno-bijelima, što je rezultiralo bijegom domaćina na čak "plus 11" - 38:27, a onda su do odlaska na odmor zadržali solidnu prednost - 43:35.

Treba pomenuti da je Cibona veoma dobro šutirala za tri poena (5/10), dok je Crvena zvezda (odnosno Branko Lazić) pogodila samo jednom iz devet pokušaja.

Ni u trećoj dionici nije došlo do bitnog pomaka nabolje. Štaviše, "cibosi" su dva puta imali po 12 poena viška (47:35, 49:37), da bi se crveno-bijeli donekle vratili trojkom Dragićevića i sa četiri vezana poena Dženkinsa.

Cibona je na kraju treće dionice promašila dva šuta za "plus devet", pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa ipak neizvjesnim rezultatom 57:51.

STATISTIKA

CIBONA:
Kus 6, Planinić 13, Blesingejm 9 (6as), Demo, Šarić 15 (13sk, 2as, 2ukr, 2blk, 5izg), Rozić 5, Jagodić Kuridža 6, Junaković 4, Mavra, Arapović, Siriščević 9.

ZVEZDA: Rebić, Mitrović, Lazić 6, Blažič 9, Simonović 7, Marjanović 12 (7sk), Radenović, Katić 7 (7sk, 4izg), Nelson 18 (4sk, 3as), Dženkins 14, Lipovij, Dragićević 3 (4sk).
Zvezda je do tog trenutka samo tri puta imala nerešen rezultat, još u prvoj četvrtini.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC