• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Dule, najviše štetiš Partizanu!

Predsjednik Crvene zvezde ponovo odgovorio na optužbe "bivšeg prijatelja" i rekao da je lično Vujošević spjevao uvredljivu pjesmu njegovoj supruzi.

Duško Vujošević obratio se predstavnicima medija u nedjelju sa početkom u 13 časova. Njegova konferencija trajala je čitavih sat i po, a na odgovor sa Malog Kalemegdana nije se čekalo nekoliko dana, kao prethodni put.

Odgovor je stigao u ekspresnom roku.

Nebojša Čović konstatovao je da trener KK Partizan i predsjednik istoimenog sportskog društva "ne može da prestane da laže", kao i da time nanosi najveću štetu upravo svom klubu.

"Sve što danas pričam, može da se svede na prostu poruku: 'Dule, bivši prijatelju, prestani da lažeš i da širiš mržnju'. Biće mnogo bolje za sve nas",
rekao je Čović.

"Čuo sam da ima zdravstvene probleme, trudio sam se da na to ne utičem dodatno, ali očigledno ne može. To što on priča ne šteti samo državi i ukupnom ambijentu, šteti najviše Partizanu. Gospodo iz Partizana, obratite pažnju na čovjeka. Vama pravi najveći problem, ne nama".

ISTRAGA JE PRI KRAJU

Predsjednik Zvezde osvrnuo se na optužbe uperene lično prema njemu - da je bio saučesnik u atentatu na premijera Zorana Đinđića, da je kriminalac, da je pokrao novac naroda sa Kosova i Metohije...

"Time se bave organi koji treba time da se bave i to će uskoro biti završeno".

Prvi čovjek crveno-bijelih demantovao je na početku tezu da je Crvena zvezda Telekom njegov privatni klub, riječima da su i Zvezda i nekadašnji FMP i Partizan u apsolutno istom statusu - udruženja građana.

"Sa svake Partizanove konferencije za medije od prošlog ljeta permanentno idu napadi prema Crvenoj zvezdi. To je lavina dezinformacija i manipulacija, kao da će preko Zvezde dobiti ne znam kakav status. Mi smo zauzeli kurs da ne odgovaramo na takve stvari, ali ovo je prešlo svaku mjeru".

"Ako je neki klub privatan, onda je to Partizan. Košarkaški klub Partizan je privatizovan od strane Duleta Vujoševića. Sad vidim i neka im je bog u pomoći, da je i Jugoslovensko sportsko društvo Partizan postalo privatno".

Čović, za koga je Vujošević istog dana rekao da su zajedno trenirali košarku u pionirima Partizana, kaže da svog rivala "jako dobro poznaje, u svim mogućim fazama".

Tom prilikom ga je "između redova" optužio da je zajedno sa prijateljem, izvjesnim Božidarom, u kafiću na Cvetnom trgu spjevao uvredljivu pjesmu Vesni Čović, koju su navijači poslije pjevali na utakmicama.

"Ne bih ulazio u stepen iskrenosti njegovih izjava. Kakav je to čovjek, koji kaže da ima porodicu, a bavi se tuđim porodicama i ispjevava pjesme suprugama drugih ljudi? I to je lično on ispjevao, zajedno sa jednim Božidarom. Ako imaš porodicu, onda poštuj i tuđu".



"Kakav je to čovjek i karakter, koji se stalno bavi insinuacijama oko ubistva premijera Đinđića? I kaže da ne bi eliminisao političkog protivnika..."


"U košarci imamo prebijanje (bivšeg sudije) Radeta Petrovića, gotovo na smrt. Ne znam do kojih bismo sve imena došli. Ili kada bismo ušli u dodatnu analizu tog prebijanja i upadanja nekog lica u bolničku sobu, gdje je ubio čovjeka do Radeta Petrovića. Možda je promašio krevet, šta mislite? Ili ako bismo ušli u prebijanje bejzbol palicama Novice Čičića (košarkaškog menadžera)?"

Čović je demantovao da je država pomogla Zvezdi oko Unaprijed pripremljenog plana reorganizacije, da nije prihvatao TV duele sa Vujoševićem...

Potvrdio je spremnost da finansijska policija "pročešlja" poslovanje "vječitih" rivala, dok je na teze o državnim ulaganjima u fudbalski klub Crvena zvezda odgovorio samo ovlaš, uz pretpostavku da će to kasnije uraditi Dragan Džajić.

Vujoševića je optužio da je sagradio čitav svoj sistem na "aroganciji i bahatosti".

"Njega su se plašili i političari. Samo, sada su u državi - a i u Zvezdi - neki drugi ljudi, koji se ne plaše njegovih konferencija, naručenih kolumni, insinuacija i laži".

Čović je rekao da je neshvatljivo da neko kaže da ne želi da se bavi politikom, a da istovremeno daje izjave poput "Država je Zvezdin bankomat", "Jedan vođa, jedna država, jedan klub", izjave o Kim Džongu, državnom teroru, aparthejdu...

"Da li je to u domenu trenerskog posla ili u domenu predsjednika Jugoslovenskog sportskog društva? Zamislite kada bi Dejan Radonjić, kao trener, pričao o tome? Ja mislim da Partizan ove sezone ima lošije rezultate, baš zato što se njihov trener upustio u sve i ne može toliki posao da odradi kvalitetno".

Nebojša Čović tvrdi da su "dvije zavjere" koje kuje trener Partizana da Radonjića otjera sa Zvezdine klupe i da kod uticajnih ljudi izazove sujetu, pa da prestanu da finansiraju "privatni Čovićev klub".

"Razumijem da mu nije lako, jer je najzad potpuno dešifrovan i razotkriven. Jasno mu se kaže - prestani da lažeš, manipulišeš i širiš mržnju. Pomiri se sam sa sobom. Mi želimo sportski i normalan odnos. U ovim teškim vremenima bi nosioci srpskog sporta, Partizan i Crvena zvezda, trebalo da sjednu za sto zajedno sa ljudima iz državnih struktura i probaju da naprave model održivog funkcionisanja naših klubova i našeg sporta. To možda izgleda kao bajka, ali to je normalan život. Ovo sada nije normalno".



ARENA PUNA I ZA UNIKS, SLAVI SE JUBILEJ

Košarkaški klub Crvena zvezda obilježiće na prvoj polufinalnoj utakmici Evrokupa sa Uniksom u Beogradu 40 godina od osvajanja evropskog Kupa pobjednika kupova.

Zvezda je prije 40 godina osvojila taj trofej, pobjedom protiv Zbrojovke sa 86:85, a veliki uspjeh biće obilježen u sredu u Kombank areni, kada crveno-bijeli igraju prvu polufinalu utakmicu Evrokupa protiv Uniksa.

Čović je istakao da je klub obavio razgovore sa velikim dijelom učesnika te utakmice da prisustvuju svečanosti, kao i da za polufinale vlada veliko interesovanje.

"Preostalo je negdje oko 4.000 karata. Imaćemo opet punu Arenu, nadamo se da će nam to dodatno pomoći da napravimo dobar rezultat", rekao je predsjednik Zvezde.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC