• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Igokea ide u Evrokup, a Široki ispada!

"Igosi" pobijedili Široki (69:60) i izborili plasman u Evrokup, a Hercegovce gurnuli na dno tabele! Pobjedom nad Olimpijom (77:75) spasio se Zadar.

Nakon što je Crvena zvezda pobjedom u Zagrebu nad Cibonom "izabrala" parove polufinala Fajnal-for a ABA lige u nedjeljnom posljednjem kolu razriješena je i dilema oko ispadanja!

Naredne sezone Široki neće igrati u regionalnom takmičenju, nakon što je poražen u Laktašima (69:60) od Igokee, koja je ovom pobjedom drugi put uzastopno izborila nastup u drugom po jačini evropskom takmičenju.

IGOKEA - ŠIROKI 69:60 (13, 14, 18:14, 22:14, 16:18)

"Igosi" su priliku da se bore za evropsku vizu poslije pet vezanih neuspjeha stekli zahvaljujući kragujevačkom Radničkom, koji je juče savladao MZT u Skoplju, a tim Vlade Jovanovića takvu šansu nije propustio.

Iako je učenicima Ivana Velića "gorjelo pod nogama", Igokea je bez većih problema riješila utakmicu u svoju korist. Prelomna je bila treća četvrtina kada su domaći otišli na +11 (53:42), a početkom posljednje dionice i na +16 (60:44).

Pokušavali su Hercegovci da uvedu meč u neizvjesnu završnicu, prvenstveno zahvaljujući Džamaru Jangu, najefikasnijem akteru utakmice sa 23 poena, ali kad god se ukazala neka šansa, presudio je sjajni plej "igosa" Nemanja Gordić trojkom ili smirenošću s linije slobodnih bacanja.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je postigao 22 koša sa 50 odsto ubačenih šuteva zapečativši sudbinu Širokog.

Time je Igokea praktično već osigurala nastup na Jadranu naredne sezone, jer joj je za to sada dovoljan samo plasman u finale završnice prvenstva BiH.


Osim Gordića, dvocifren košgeterski učinak u Igokei ostvarili su i Seržerio Gispon (14) i Uroš Nikolić (12), a interesantan podatak je da je iskusni, ali "roviti" Branko Jorović postigao samo jedan poen za više od 18 minuta na parketu.

U gostujućem taboru nije bilo nijednog "dvocifrenog" košarkaša osim pomenutog Janga. Najbliži tom učinku bio je Ivan Buva sa devet koševa.

JOVANOVIĆ: VELIKI USPJEH; VELIĆ: VRATIĆEMO SE NA JADRAN



Trener Igokee Vlada Jovanović poslije samo tri mjeseca rada u Aleksandrovcu dostigao je prvi zacrtani cilj zbog kojeg je i došao na klupu šampiona BiH. Odveo je tim u Evrokup!

"Sve probleme smo stoički podnijeli, posebno su nas omele brojne povrede igrača i plasirali se u Evrokup. Iako nismo ponovili prošlosezonsko prvo mjesto u ligaškom dijelu, ovo je veliki uspjeh jer je Igokea postala ozbiljan ABA ligaš", rekao je Jovanović poslije meča.

Po njegovom mišljenju, serija od pet vezanih poraza je prekinula kad je bilo najpotrebnije…

"Što se tiče meča, dobro smo odigrali veći dio utakmice i što je najvažnije smanjili prazne minute iz prethodnih susreta. Skoncentrisano smo odigrali u napadu i u odbrani, iskoristili smo svoje prednosti u odnosu na rivale i zasluženo pobijedili".

Njegov kolega s klupe Širokobriježana Ivan Velić nije uspio da izvadi "kestenje uz vatre" otkako je prije nešto više od mjesec dana preuzeo klupu hercegovačkog kluba. Ipak, ispadanje iz ABA lige po njegovom mišljenju ne može i neće ostaviti neke trajnije posljedice.

"Široki je ozbiljan košarkaški klub, ovo nas jeste poremetilo, ali vjerujem da ćemo se već za dvije sezone ponovo vratiti u Jadransku ligu",
rekao je Velić.

(MONDO, foto: KK Igokea)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC