• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ako Srbija hoće dva evroligaša...

Trener Partizana zadovoljan pobjedom nad Cedevitom i podrškom publike, iako utakmica nije ni o čemu odlučivala.

Partizan i Cedevita odigrali su, praktično, revijalni meč posljednjeg kola ABA lige, iz koga su crno-bijeli izašli kao pobjednici, prije svega zahvaljujući većem angažmanu i većoj ambiciji - 77:68.

Oni će se opet sastati u polufinalu završnog turnira u Beogradu.

"Cedevita nije bila sasvim kompletna, međutim, oni su jak sastav i u smislu psihološke predigre polufinala, sigurno će računati da sa svim igračima na broju, mogu uspješno da nam pariraju", rekao je Duško Vujošević.

"Kontrolisali smo utakmicu, ali kao što Cedevita može bolje, možemo i mi bolje i igraćemo bolje. I jedni i drugi će to prikazati kada bude najvažnije... Velika zahvalnost publici, koja je došla u velikom broju, iako je znala da ova utakmica ništa ne odlučuje".

Naredni duel Partizana i Cedevite biće od ogromne važnosti, jer će odlučiti učesnika Evrolige 2014/15.

Isto se odnosi na drugo polufinale, između Crvene zvezde Telekom i Cibone.

"Ako ima interesa da ova država u Evroligi bude zastupljena sa dva tima, to treba da se demonstrira na jedan bitan način - da se finansijski pomogne Partizanu, jer stalno pričam da ovi igrači nisu plaćeni. Posebno su za pohvalu oni koji se u takvoj situaciji ponašaju više nego profesionalno", završio je Vujošević.

Strageg gostiju Jasmin Repeša kritikovao je svoj tim, ali očigledno nije bio ni ljut, ni uznemiren. Cedevita ovog puta nije ni došla u Beograd po pobjedu...

"Nismo imali kontrolu defanzivnog skoka, a izgubili smo puno lopti, posebno u prvom poluvremenu. Ostali smo dužni na polju igre, agresivnosti i koncentracije"
, priznao je Repeša i obrazložio:

"Mi zastupamo vrlo bitan brend i zato u obaveznim košarkaškim elementima uvijek moramo da izgledamo perfektno. Koliko ćemo da budemo šuterski raspoloženi i koliko ćemo da ostvarimo taktičke ciljeve, to zavisi od protivnika i od toga kakav imamo dan".

Repeša smatra da ni crno-bijeli ovog puta nisu igrali punom snagom, kao i da Cedevita ima u sebi dosta rezervi u odnosu na utakmicu u Pioniru.

"Bili smo bez Reja, Delaša, praktično i Sutona, na koje ako bog da zdravlja, računam na Fajnal foru. Možemo bolje da se odupremo Partizanu, ali samo ako budemo ravnopravni u radnim elementima".

(MONDO, Foto: FoNet/Aleksandar Koković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC