• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Kompletni na Uniks, igra i Radenović

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da njegov tim spreman dočekuje prvi meč polufinala Evrokupa (srijeda, 19.30). "Da dobijemo makar i za poen".

Tribine Kombank arene biće krcate po drugi put u razmaku od nedjelju dana. U Beograd stiže Uniks iz Kazanja, ekipa koja je u dosadašnjih 20 utakmica Evrokupa ostavila daleko najbolji utisak i doživjela samo dva poraza "u mečevima koji su za njih bili od manjeg takmičarskog značaja", kako je konstatovao trener crveno-bijelih Dejan Radonjić.

On je na konferenciji za novinare poručio da Zvezda, kao domaćin utakmice, želi da u srijedu bude makar za poen bolja, ali da iz ove perspektive nije uputno razmišljati o razlici koja bi omogućila nešto spokojnije putovanje na revanš.

Strateg crveno-bijelih sa olakšanjem je izjavio da će se srpski predstavnik suprotstaviti Uniksu u najjačem sastavu, naravno bez Ukrajinca Lipovija, koji nema pravo nastupa.

"Naša želja je ogromna, motiv izuzetan i daćemo sve od sebe da naša igra bude na nivou ambijenta u dvorani. Daćemo sve od sebe da se utakmica završi onako kako želimo, a bitan plus je to što će Ivan Radenović najvjerovatnije biti spreman da nam pomogne, iako je to poslije meča protiv Cibone u nedjelju djelovalo nerealno".

Radonjić je o Uniksu govorio sa velikom dozom respekta, podsjetio je da su dobijali utakmice igrane i na mali i na veliki broj poena, dok je svom timu postavio izazov da bude na visini zadatka tokom svih 40 minuta, naročito u defanzivi.

"To je jedini put do pobjede, s obzirom na to da je protivnik ekipa koja zna da igra velike mečeve i sačinjena je od igrača prethodno dokazanih u većim klubovima nego što je Uniks".


Na pitanje da li je Crvena zvezda protiv Budiveljnika "probila led" u psihološkom smislu i da li poslije "mučenja" u toj utakmici sada mogu da se dese neke dobre stvari, Radonjić je odgovorio:

"Jeste naša prednost što smo već igrali u atmosferi kakva će biti u srijedu i to je jedan od elemenata koji nam daje pravo da budemo optimisti. U ovom trenutku i u ovoj fazi takmičenja nema prostora za rasterećenost, ali očekujem da nam bude psihološki lakše nego protiv Budiveljnika".

Podsjetimo da je predsjednik kluba Nebojša Čović poslije plasmana u polufinale rekao da je ovosezonski cilj, što se tiče Evrokupa, ispunjen i da svaki dalji korak naprijed predstavlja čist bonus.

Organizatori su zamolili navijače da na utakmicu krenu blagovremeno, kako bi bile izbjegnute gužve na ulazima.

Sve ulaznice za meč su rasprodate, tako da se ponovo očekuje oko 24.000 ljudi na tribinama Kombank arene.

(Ivan Bogunović, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC