• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Zvezdi polufinale nije maksimum

Strateg Uniksa svjestan da ih čeka pakao u Beogradu, kaže da obožava Nelsona, da će biti super igrati u paklenoj atmosferi...

Trener Uniksa Andrea Trinkijeri svjestan je da njegovu ekipu u Kombank areni očekuje paklena atmosfera. Kaže da su spremni na to, ali i na dobru igru Zvezde, uprkos tome što su crveno-bijeli istakli da su plasmanom u polufinale Evrokupa već ispunili cilj za ovu sezonu.

"Ja ne vjerujem da će se time zadiovoljiti. Da Zvezda sada razmišlja 'dobro, došli smo do polufinala i nećemo dalje'. Ostale su još četiri ekipe, bilo ih je 48, a prije toga igrali su Evroligu. Biće super utakmica, ali i veoma teška. Ali mi smo već odigrali dosta teških mečeva", izjavio je za "Sportnetwork" trener Uniksa na odličnom srpskom jeziku.

Stručnjak, čija je majka porijeklom Hrvatica, a baka iz Crne Gore, apostrofirao je Dženkinsa i Nelsona kao udarne igle crveno-bijelih, ali pohvalio i ostale igrače.

"Imaju sjajnu hemiju i dva Amerikanca koji su sjajni za ekipu. Obožavam Demarkusa Nelsona koji je bio kapiten Djuka, a ne neke male ekipe iz Italije. Čarls Dženkins je sam dobio utakmicu sa Budivljnikom, dok su se ostali tresli ubacio je 29 poena. Raško Katić je igrač koji vezuje tim. I uvek kada misliš da će odskočiti neki poseban igrač, pojavi se neki novi", dodao je italijanski trener.

On je istakao da dvomeč sa Zvezdom posmatra kao jednu utakmicu od 80 minuta.

"To je kao jedan meč koji će trajati 80 minuta, gdje ćemo prvo poluvrijeme odigrati u Beogradu, a drugo u Kazanju. Mi ćemo se truditi, ali znam da će biti veoma teško", rekao je Trikijani i otrkrio da su u pripremi za polufinale analizirali mnogo mečeva Zvezde ove sezone na evro sceni, protiv Panatinaikosa, Lijetuvos Ritasa i Budiveljnika, kao i duele u ABA ligi protiv Cibone i Cedevite.

Svjestan je i da njegov tim očekuje prava "ludnica" u prepunoj Areni.

"Ovdje može da bude minus deset pa onda plus 20... Znamo da je pakleno, ali teren je teren, ono van njega je super i sigurno će biti lijepo igrati u takvoj atmosferi. Ne znam koliko će biti ljudi, 25, 27, 30, ili 45 hiljada... Već sam to vidio. Ovo je zemlja košarke i biće bolje i za nas i za Zvezdu da igramo u takvoj atmosferi".

Prvi duel polufinala Evrokupa između Crvene zvezde i Uniksa na programu je večeras od 19.30 časova u Beogradu.

O rakiji i brojkama
Interesantno je da je na konstataciju da njegove kolege tvrde da se uvijek bavi statistikom prije meča, samo odmahnuo glavom i pitao: "Jesu li vam to rekle poslie ili prije rakije?"

Saopštio je potom da brojke ništa ne znače za njega, ali da postoji parametar koji može da bude veoma bitan. "Jedina brojka koja može da bude bitan faktor je skok u napadu, jer su oni najbolji u Evropi u tom segmentu igre".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC