• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak potpisao za Radnički

Mladi reprezentativac Srbije, kojeg su tražili i Partizan i Zvezda, karijeru će nastaviti u Kragujevcu.

Jovan Novak prošle godine bio je na meti najveći srpskih klubova - Partizana i Crvene zvezde, ali nije prešao u redove beogradskih timova.

On je odlučio da karijeru nastavi u Kragujevcu, za koji će nastupati do kraja Superlige.

"To je mlad igrač koji ima potencijala i koji je želio da radi i u Crvenoj zvezdi i u Partizanu... Oni nisu izdržali do kraja, mi smo reagovali. Sada treba da vidmo kako će da se adaptira. Bolje je da igra i da ne sjedi kod kuće. On je i naš reprezentativac i dobro je i da ga ja malo provjerim kao trener reprezentacije", rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.

Mladi plejmejker proveo je sezonu u Vršcu, koji neće igrati u Superligi, tako bi imao pauzu do okupljanja mlade reprezentacije za dva mjeseca.

"Htio sam da mu dam šansu da igra, da vidim u kakvom je stanju. Dolazi kod nas do kraja sezone, pa ćemo vidjeti poslije. Izuzetno cijenim igrača koji igra za reprezentaciju, očekujem da će se ovde dobro pokazati", rekao je Nikolić.

Novak je u dresu Vrščana u nedavno završenom domaćem šampionatu, kao starter, prosječno boravio na parketu po 30 minuta i odigrao je 21 utakmicu. Bilježio je po 17 poena, 3,4 skoka i 4,2 asistencije, uz indeks korisnosti 19.

Prošle sezone on je bio najbolji igrač KLS, a u anale domaće košarke ušao je i kao najmlađi kapiten Banaćana. Na SP igrača do 19 godina u Pragu predvodio je Srbiju do vicešampionske pozicije.

Radnički je saopštio i da će Nikola Kalinić i Sava Lešić, za koje se spekulisalo da će napustiti ekipu, ostati u Kragujevcu i nastupati u Superligi.

"Imao sam dogovor sa igračima da odigramo ova dva mjeseca Superligu. Svi su ovde neplaćeni, i igrači i ja, ali ovo je dogovor. To mijenjanje klubova na dva mjeseca im smeta u karijerama, pogotovo da idu među konkurente. To mi je malo neljudski i nije karakterno, a igrači su ovde pokazali karakter", rekao je Nikolić.

Trener Radničkog otkrio je da je Kalinić bio u nekim pregovorima i naglasio da nema ništa protiv ako igrač ode u veći klub.

Nikolić, koji nema "dlaku na jeziku" otkrio je i ko su ti koji "strategijski uništavaju košarku u Kragujevcu".

"Klubovi, menadžeri... što nas buše mjesecima da nas unište. Ovde nema para i svi su slobodni, ali borimo se. Imam i ja neko ime i prezime i igrači hoće da rade sa mnom. A oni nas buše da bi nas oslabili, da ne bismo ušli u prva četiri, za šta smo se borili", rekao je Nikolić.

"Svi imaju probleme sa parama, ali kod nas je najgore. Buše nas menadžeri. Ja sam se sa igračima dogovorio da idu u neki klub za pare, ali ne da mi ideš u FMP. Znamo svi ko stoji iza tog kluba. Lako je sada uzeti jednog ili trojicu mojih igrača", dodao je popularni Muta.

Iskusni stručnjak kazao je da je za mlade talente mnogo bolje da igraju u Radničkom nego u Partizanu ili Zvezdi.

"Pustite nas da se i mi malo razvijamo. Pa ne mogu svi igrači da budu u Zvezdi i Partizanu. Pustite da i mi napravimo neke talente. Uzmite ih kad sazru. Bolje je kod mene da igraju 30 minuta nego tamo po dva minuta. To je moj stav i kao trenera reprezentacije i kao čovjeka, da treba da se prave igrači. Uostalom, ja u posljednjih 40 godina znam samo dvojicu Beograđana koji su postali vrhunski igrač i - Moku Slavnića i Saleta Đorđevića", dodao je Nikolić.

Radnički će u prvom kolu Superlige, 6. aprila, dočekati u Kragujevcu šampiona Srbije, ekipu Partizana.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC