• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KKCZ: Pobjeda svih, od igrača do sekretarice!

"Svi u dvorani uspjeli smo da zajedno 'prelomimo' Uniks. Tako smo trijumfovali", rekao kapiten Crvene zvezde Telekom Marko Simonović.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom uradili su u srijedu uveče ono što su prije njih ove sezone uspjeli samo Ostende i Kalev - pobijedili su Uniks 63:52 i stekli 11 poena prednosti pred revanš u Rusiji!

Na klupski jubilej i proslavu 40 godina od osvajanja Kupa kupova, tim Dejana Radonjića savladao je u Kombank areni favorizovanog rivala i perfektnom odbranom nagovijestio plasman u finale.

Gosti iz Rusije svedeni su u posljednjoj četvrtini na samo četiri ubačena poena!

Poslije utakmice u svlačionici domaćih nije bilo euforije. Svi igrači su isticali da ih očekuje veliki posao i u revanšu.

"Uvijek ima nervoze kada se igraju polufinala i finala. Tu je dosta emocija i najbitnije je da igrate odbranu, a mi smo odigrali perfektnu odbranu u ovoj utakmici. Sveli smo ih na 20-22 poena u drugom poluvremenu. Samo smo tako dobili utakmicu. Znali smo put i kroz našu igru koju smo igrali cijele sezone došli do rezultata. Vodili smo se idejom: 'Da mi odbranimo prvo, pa ćemo lako dati koš",
rekao je poslije utakmice kapiten Zvezde, Marko Simonović.

Za razliku od utakmice protiv Budiveljnika, crveno-bijeli su se lakše izborili sa pritiskom i očekivanjima 22.735 navijača.

Kako je zaustavljen Gaudlok?

"Mi smo nastavili samo da igramo jako i agresivno u odbrani. Ako ste primjetili mi cijele sezone lomimo ekipe odbranom u drugom poluvremenu. Oni odustanu, mi, naravno, ne odustanemo i samo tako prelomimo ekipu i pobedimo. Tako je bilo i sada, oni su se povukli, mi pritisli još jače".

"Digla se velika euforija uoči utakmice protiv Budiveljnika. Stvorila se slika kao da će biti totalna katastrofa ako to ne dobijemo. Uspjeli smo i tada i sada da to iznesemo i da 'prelomimo' rivala uz pomoć publike u trećoj četvrtini i da držimo rezultat. Ovo je zajednička pobjeda - cijelog tima, uprave, navijača i hvala svima... Ovo je fenomenalno", dodao je krilni košarkaš.

Prema mišljenju svih u svlačionici Crvene zvezde, razlika koju su stekli je dobra, ali ne i toliko ubjedljiva da garantuje miran revanš.

"Uniks je ozbiljna ekipa i kad igra kod kuće to je totalno drugačija stvar. To su dvije lopte, dva posjeda i utakmica će biti otvorena. Počinjemo srpsku ligu u subotu, to ćemo da odigramo da se malo odmorimo, podijelimo minute i da se spremimo za revanš. I tamo će biti ključ dobra odbrana. Sigurno se nećemo samo braniti".

Do finala je ostao jedan meč...

"Izginućemo za svaku loptu. Daće Bog da nam se sada vrati ono što 'na loptu' nismo prošli u Top 16 Evrolige. Vidjećemo, ali ovo je način kako bi trebalo da igramo i tamo. Vidjeli ste kakvi su to igrači, Gaudlok, Eidson...".


"Svi smo bili 'unutra', zajedno. Što bi rekao trener Budiveljnika - i sekretarica im je bila protivnik", dodao je Simonović.

Njegov saigrač Raško Katić završio je utakmicu sa 14 ubačenih poena. I on ne smatra da je obezbijeđen plasman u finale.

"Uradili smo prvi dio posla, malo ćemo još da slavimo, okrećemo se utakmici protv Borca, a onda moramo da smirimo glave i da odemo u Kazanj da probamo da odigramo još bolje. Neće biti lako tamo iz više razloga".

"Drugačiji će biti i sudijski kriterijum pored ostalog. Moraćemo da se borimo sa mnogo toga i da probamo da odigramo što bolje u odbrani, da spustimo meč na što manji broj poena, jer neće biti tako lako da tamo igramo napad sa njima",
rekao je Katić.

Krilni centar Crvene zvezde Tadija Dragićević završio je utakmicu sa deset poena.

"Izvanredna pobjeda, da nam je neko ponudio 11 poena razlike prije meča, prihvatili bismo objeručke. Prvi dio posla smo obavili, a teži nas čeka u Kazanju. Oni su fenomenalna ekipa, odigrali smo sjanu odranu koja nas je odvela do pobjede. Ništa nije gotovo, ali je ovo velika pobjeda za sve zvezdaše i Srbiju. Bilo je fenomenalno", podvukao je on.

(Mladen Šolak, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC