• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nelson: Možda smo mnoge iznenadili

"Rekao sam ekipi prije utakmice: 'Hej, možda smo autsajderi i u situaciji da nemamo šta da izgubimo", otkrio je plejmejker Crvene zvezde Telekom.

U ponovo ispunjenoj Kombank areni, košarkaši Crvene zvezde Telekom još jednom su u srijedu obradovali svoje navijače. Savladali su favorizovani Uniks (63:52) i stekli značajnu prednost pred revanš borbe za plasman u finale.

Tim Dejana Radonjića odigrao je prema svom oprobanom receptu, prije svega zasnovanom na čvrstoj odbrani. Napadački raznovrsna gostujuća ekipa svedena je u završnoj četvrtini na samo četiri ubačena poena!

Plejmejker crveno-bijelih Demarkus Nelson završio je utakmicu sa 11 ubačenih poena i šest skokova. Kao i ostatak tima, poslije meča se bez euforije spremao za izlazak iz Kombank arene.

"Imamo još jednu utakmicu da pobijedimo, u Rusiji. Biće ekstremno teško. Stvarno su dobar tim i biće jako motivisani. Utakmice Evrokupa na domaćem terenu su lako rješavali. Potrebno im je nekoliko minuta da pogode uzastopne šuteve i da tako 'gurnu' utakmicu u smjeru koji im odgovara. Imamo još mnogo posla da uradimo", rekao je Amerikanac u svlačionici poslije velike pobjede.

"Moramo da analiziramo ovu utakmicu, da posmatramo šta su radili, šta smo mi radili i da smislimo način da u revašu odigramo bolje", dodao je.

I prema njegovom mišljenju, ključ pobjede bila je odlična igra u odbrani.

"'Zaključali' smo ih, krali lopte i počeli da pogađamo važne šuteve. To je učinilo stvari značajno lakšim... Došli smo u situaciju da povećavamo razliku i da igramo agresivnije".

"U američkom fudbalu postoji termin '3 and out' (kada napadački tim ne uspije da iz tri posjeda pređe deset jardi, pa u četvrtom ispucava loptu). Primorali smo ih da po posjedu lopte imaju samo jedan šut, tako što smo poslije promašaja dobro skakali i imali vremena da igramo duge napade", objasnio je Nelson.

Amerikanac smatra i da je igra Beograđana u defanzivi "skinula" pritisak na drugoj strani terena.

"Definitivno smo mogli da igramo bolje u napadu, ali je jedna stvar jasna - odigrali smo odličnu utakmicu. Ne postoji perfektan meč i uvijek ima mjesta za poboljšanje, ali ovo je bila dobra pobjeda".

Crvena zvezda Telekom ušla je u polufinale kao tim sa manjim šansama za plasman. Koliko je na parketu bučne Kombank arene ta situacija promijenjena?

"To je poruka koju sam večeras pokušao da prenesem igračima prije utakmice. Rekao sam im da smo možda imali malo sreće u prethodnoj seriji i da protiv Uniksa možemo da igramo sa manje pritiska. Rekao sam da sada ne postoji tenzija i da možda ljudi nisu očekivali da pobijedimo".

"Možda su svi pogledali njihov sastav, rezultate koje su postigli i možda su nas unaprijed svi precrtali. Ali, imamo odličan tim, imamo ekipu u koju vjerujem. Rekao sam im: 'Gledajte, možda smo autsajderi i nemamo šta da izgubimo'. Kada ste u takvoj situaciji, onda ste agresivniji, slobodniji i onda gledate kako će se stvari odvijati... Mislim da smo svi odigrali tako večeras", podvukao je Nelson.

Revanš polufinala Evrokupa zakazan je za sljedeću srijedu, a crveno-bijeli će prethodno igrati protiv Borca iz Čačka, na startu domaće Superlige.
(Mladen Šolak:Foto: FoNet/Aleksandar Koković)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC