• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Idem na TV da se borim za klub

Trener Partizana uoči gostovanja u "Utisku nedjelje" ponovio da mu nije cilj lično razračunavanje sa Nebojšom Čovićem, prvim čovjekom Crvene zvezde.

Veliki dio košarkaške javnosti, čak i oni koji rijetko gledaju emisiju Olje Bećković, u nedjelju uveče će na svojim TV aparatima izabrati kanal "B92", kako bi vidjeli i čuli možda i posljednji čin polemike koju, sada već skoro dvije godine, vode trener KK i predsjednik JSD Partizan Duško Vujošević i predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Vujošević je na konferenciji za novinare pred meč Evrolige protiv Žalgirisa izjavio da na TV duel sa Čovićem odlazi sa jasnim ciljem i namjerom.

"Cjelokupna priča vodi se da bi se Partizanu obezbijedio bolji, ravnopravan tretman u pogledu finansiranja od strane države i javnih preduzeća. Neki to shvataju kao lični sukob, jer je bilo dosta uvreda i gubljenja nivoa, naravno i sa moje strane. Međutim, to su pokušaji da se priča sa teme finansiranja klubova JSD Partizan svede na lični nivo. Suština je da, za sada, nije bilo konkretnih odgovora na jednostavna pitanja".


Vujošević je Čovića nazvao "svjetski poznatim doktorom u svojoj oblasti", sa kojim želi da priča i na temu generalnog modela finansiranja vrhunskog sporta, što je i sam prvi čovjek crveno-bijelih predložio na jednoj od svojih konferencija.

"Suština mog odlaska na televiziju je borba za klub kome sam posvetio cijeli život i zbog čega nemam alternativu. Ne idem tamo da zabavljam narod. To je borba za obavještavanje javnosti",
dodao je Vujošević.

Na primjedbu novinara da je ekonomska situacija u državi sve gora i gora i da u dogledno vrijeme možda neće biti ni ovoliko novca koliko se sada daje klubovima, trener Partizana je odgovorio sa neslaganjem.

Replicirao je da "pare koje se ulažu u sport ne mogu da spase državu".

"Koliko košta, recimo, reklama za 'Beograd na vodi' na nekoj od evropskih televizija, a koliko vrijedi kada se na tim istim televizijama prikazuju dobre igre Partizana? Ne slažem se ni sa pretpostavkom da će biti sve gore i gore, jer ako je tako - onda mora da se postavi pitanje ko je za to odgovoran. Zamislite da ja sada izađem i kažem 'Partizan će igrati sve lošije'",
dodao je Vujošević.

Dugo očekivani duel dvojice sportskih radnika zakazan je za nedjelju od 21.00 čas.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC